De lekkerste druiven, wijn en chocolade krijg je hier

Vind je wijn ook zo lekker? Of ben je een echte zoetekauw en ben je dol op chocolade? We hebben speciaal voor jou de beste locaties geselecteerd om te genieten van wijn en chocolade. Proef de zeldzame druifsoort in Rijnland-Palts, neem deel aan een van de tours in New York City en kom alles te weten over de lokale gastronomie of geniet van een weekend vol chocolade in Zutphen.

Wandel door de wijnranken in Rijnland-Palts

Ben je gek op wijn? De Duitse deelstaat Rijnland-Palts is een echte wijnstreek en zeker een bezoek waard. Breng een bezoek aan wijngoed Göhlen in het Mühlental nabij fort Ehrenbreitstein. Maak een wandeling in de zon langs de vele wijnranken. Ga een gesprek aan met de eigenaar die je alles zal vertellen over de lokale druif. Wist je dat de lokale een zeer zeldzaam soort is? Vergeet dus niet om de wijn van deze druif te proeven.

Druivenranken bij wijngoed Göhlen

Druivenranken bij wijngoed Göhlen

Proef Zutphen op zijn best tijdens het Chocolade Festival

Voor de 17e keer vindt het Chocolade Festival Zutphen plaats op zondag 29 september. Plan een tripje naar Hanzestad Zutphen en geniet dit jaar tussen 12:00 en 17:00 van een Afrikaans thema.

De hele binnenstad van Zutphen ademt Chocolade. Zo laat het het Cacao museum een leerzame tentoonstelling laten zien over de Afrikaanse herkomst van chocolade en zullen zij verrassende artikelen verkopen. Willy Wonka maakt de heerlijkste chocolade uit een van zijn magische machines. Haal fruit door de chocoladefondues van melk, puur of witte chocolade.

 

 

Ze gaan beeldhouwen met chocolade, er is een proeverij met wijn bij Wijnhandel Schaapveld en nog veel meer activiteiten. Vanuit het hele land komen chocolatiers naar Zutphen om hun kunsten te laten zien. De meest recente informatie staat op de speciale website en op Facebook. Veel plezier alvast!

Neem deel aan de Chocolate Bus Tour in New York City

Ben je helemaal fan van zoet? Vlieg naar New York City en neem deel aan de Chocolate Bus Tour of Brooklyn. In deze tour staan chocolatiers in de minder bekende wijken Red Hook, Cobble Hill en Gowanus centraal. Tijdens de tour kom je alles te weten over hoe chocolade gemaakt wordt, proef je traditionele en ambachtelijke chocolaatjes en breng je een bezoek aan Valentino Pier terwijl je geniet van het uitzicht op de Statue of Liberty.

Wil je nog meer te weten komen over de gastronomie van New York City? Bezoek de populairste restaurants in Williamsburg en geniet van een viergangenmenu op de Avital Tours’ Williamsburg Food Tour. De tour leert je alles over de culinaire geschiedenis van deze Amerikaanse buurt en laat je belangrijke plekken en onmisbare gerechten zien.

Download de gratis map door op het plaatje te klikken

Download de gratis map door op het plaatje te klikken

Tip: tot en met maandag 16 september heeft KLM de bekende Wereld Deal Weken. Boek nog snel je ticket en geniet van mooie kortingen naar New York City.

 

Dit zijn de leukste hotspots in New York City

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.