Op pad met liefdesgodin Aphrodite

Nieuwsgierige speurneuzen kunnen deze winter in het Rijksmuseum van Oudheden een bezoekje brengen aan het zonnige eiland Cyprus. Liefdesgodin Aphrodite is op Cyprus geboren – ze kent er iedereen en weet alles over het eiland en de 9000 jaar geschiedenis. Met de audiotour ‘Aphrodites favorieten’ in de vorm van een talkshow laat ze kinderen haar favoriete voorwerpen en eilandbewoners zien in de tentoonstelling ‘Cyprus – eiland in beweging’ (11 oktober 2019 tot en met 15 maart 2020, ook op maandag).

Ook vertelt ze over de archeologische ontdekkingen en de mooiste oude plekjes op Cyprus. Elke weekend zijn er familierondleidingen en met de prijsvraag is er maandelijks een mooie prijs te winnen. In de schoolvakanties zijn er elke dag knutselactiviteiten en extra familierondleidingen op woensdagmiddag.

 

 

Audiotour ‘Aphrodites favorieten’

Wist je dat de godin Aphrodite volgens de verhalen van de oude Grieken uit het schuim van de zee bij Cyprus is geboren? Haar naam betekent dan ook ‘uit het schuim geboren’. Ze was godin van de liefde en de mooiste van alle Griekse godinnen. In de audiotour ‘Aphrodites favorieten’ vertelt ze van alles over het eiland. Ook Apollo, de god van zon en licht, Aphrodites badkuip, de oorlogsgod Ares en een verkleedpartij voor een godenfeest komen aan bod.

De audiotour is voor kinderen vanaf 7 jaar, duurt ca. 50 minuten en is gratis bij een bezoek aan het museum.

 

 

Familierondleidingen

De familierondleidingen in ‘Cyprus – eiland in beweging’ gaan kriskras door de tentoonstellingszalen. Met een museumgids, spannende opdrachten en een reistas in de hand valt er van alles te ontdekken over de spannende geschiedenis van Cyprus. Daar maakten de mensen duizenden jaren geleden ook al verre reizen. Waarom deden ze dat? En hoe? Namen ze dezelfde spullen mee op reis als wij?

Er zijn familierondleidingen om 15.00 uur op zaterdag, zondag en tijdens schoolvakanties ook op woensdag. Die zijn geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar en duren een uur. De kosten bedragen €7,50 per gezin.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.