Zwembad, wifi en ligging aan zee zijn gewilde wensen

Na 6 weken buffelen om de kids na de lange zomer weer in het gareel te krijgen, is het alweer herfstvakantie. Een populaire korte pauze, die veel Nederlanders in eigen land doorbrengen. Geen gedoe dus met vertraagde vluchten, files op zwarte zaterdagen of potten pindakaas inpakken. Uit onderzoek van reisorganisatie Belvilla blijkt dat Nederland als vakantieland het meest populair is onder Nederlanders (56% van de boekingen), Duitsers (37%) en Belgen (7%).

Veluwe scoort

“De groei in populariteit van ons land als vakantiebestemming, die in 2018 is ingezet, wordt dit jaar doorgezet. Gelderland, Overijssel en Zeeland maken de grootste groei door qua boekingen ten opzichte van vorig jaar”, aldus Rianne van der Sar van Belvilla. “Dat we in 2018 zulk mooi weer in de herfst hadden, zal daarbij ook een rol spelen.” Fietsen over de Veluwe, eikels zoeken in het bos en aansluitend naar een pannenkoekenrestaurant is een favoriet herfstmenu voor veel Nederlandse gezinnen.

 

 

Zwembad, wifi en ligging aan zee

Ondanks dat Gelderland in opkomst is om een paar dagen te vertoeven in de herfstvakantie, wordt er qua ligging ook veel gezocht naar locaties aan zee. “In die zin heeft Nederland natuurlijk veel te bieden, want het lekker uitwaaien aan zee met een flinke strandwandeling blijft in trek. Andere populaire wensen waarop onze gasten zoeken, zijn een zwembad, wifi, niet of juist wel op een vakantiepark, een vrijstaand huis, een vaatwasser, geschikt voor kinderen en een omheinde tuin,” weet Van der Sar.

 

 

Ook ouders uit onze buurlanden weten Nederland in de herfst goed te vinden. Na de Nederlanders zijn Duitse gezinnen met kinderen de meest geziene gasten (38%), gevolgd door de families van onze zuiderburen (8%). Van der Sar: “Overall gemeten zijn bij Belvilla de boekingen voor vakantiehuizen die niet op een vakantiepark liggen gegroeid met 21% en boekingen voor vakantiehuizen op een vakantiepark met 12%.”

Top 10 – Belangrijke filters waarop gezocht wordt bij Belvilla

  • Zwembad
  • Wifi
  • Niet op een vakantiepark
  • Op een vakantiepark
  • Aan zee
  • Privé zwembad
  • Vrijstaand huis
  • Vaatwasser
  • Geschikt voor kinderen
  • Omheinde tuin

Top 5 – Populairste regio’s in de herfstvakantie in Nederland onder Nederlandse gasten

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.