Sneeuwparadijs voor familie en freeride in Paznaun

Met de verse sneeuwdump van afgelopen week is het wintersportseizoen nog volop bezig. Kappl maakt daar dankbaar gebruik van, mede dankzij de ligging op 1.258 meter hoogte. Dit familie skiresort is het zonnigste en grootste skiresort van Paznaun. Met haar brede en gevarieerde skipistes maar ook haar grote aanbod aan freeride mogelijkheden is het de perfecte bestemming voor zowel gezinnen als freeriders. Buiten de pistes is het een waar poedersneeuwparadijs met als hoogtepunt het NK Freeride afgelopen maand.

Het idyllische bergdorp Kappl ligt ingebed tussen de Verwall- en Samnaungroep en is volgens insiders een plek om je uit te leven als freerider. Het skigebied is niet voor niets een geheime tip onder de freeriders van over de hele wereld. Vooral tijdens een Tiefschnee-afdaling wordt die ervaring door velen gedeeld.

 

 

Kappl als familiebestemming

Kappl is het zonnigste ski resort in Paznaun met 10 moderne en comfortable liften en 42 km aan pistes. De 8 kilometer lange Lattenafdaling geeft een bijzondere ervaring door het hoogteverschil van 1.000 meter. Het ‘Sunny Mountain Adventure Park’ is het hoogtepunt van het skigebied voor kinderen en beginners. Met een totale oppervlakte van 25.000 vierkante meter en de beste faciliteiten is het onbezorgd kennismaken met wintersport en leren skiën gegarandeerd. En het gebied is nog twee weken open, tot 22 april.

 

 

NK Freeride 2019

Dit jaar werd het NK Freeride voor het eerst gehouden in Kappl. Op 21 en 22 maart organiseerden Poederbaas in samenwerking met de NKBV dit nationale kampioenschap als onderdeel van het Poederbaas Freeride Festival. In vier categorieën domineerden de mannelijke en vrouwelijke snowboarders en skiërs het poedersneeuwparadijs van Kappl. Wintersporters konden genieten van alle tricks en zelf ook deelnemen aan het festival: clinics, feesten met dj’s en natuurlijk de aprés-ski. Het Poederbaas Freeride Festival heeft als doel de freeriders te supporten en de sport toegankelijker te maken voor een groter publiek.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.