Warme weer en rijafstand beïnvloeden keuze voor locatie vakantieparken in Frankrijk

Het zeer warme weer afgelopen voorjaar en zomer is van invloed geweest op de bestemmingskeuze van Nederlandse gezinnen die een kampeervakantie boekten bij de Franse vakantieparkketen Siblu, dat 19 parken in Frankijk heeft en twee in de provincie Zeeland. Zeker onder de last-minute boekers was er een duidelijke voorkeur voor de parken langs de Franse Atlantische kust in tegenstelling tot de traditioneel populaire parken aan de Zuid-Franse kust.

‘De zeer hoge temperaturen in Zuid-Frankrijk, afgewisseld met perioden van noodweer in combinatie met lange rijafstand heeft kennelijk veel families doen besluiten om voor een koelere regio te kiezen’, aldus Siblu marketing en communicatie directeur Mikael Quilfen. In zoekopdrachten van bezoekers aan de website werd opvallend vaak gezocht op campings tot 1000km afstand van Utrecht. Hoog in de top vijf vragen ook de aanwezigheid van airco in de stacaravans en of honden zijn toegestaan. Voor wie in oktober nog wil nazomeren, elf Siblu parken zijn die maand nog open.

 

 

Prijs

Bijkomend voordeel van een verblijf op een Siblu camping langs de Atlantische kust is dat de prijs iets lager ligt dan de parken aan de zuidkust: een gevolg van het vraag en aanbod principe. Van alle parken die Siblu aanbiedt, zijn de parken in het zuiden jarenlang het populairst geweest maar het klimaat zou daar in de toekomst voor een kentering kunnen gaan zorgen.

 

 

Afstand

De parken die op minder dan 1000 km afstand van Utrecht liggen zijn Siblu Le Conguel, Les Charmettes, Bonne Anse Plage, La Pignade, Domaine de Dugny, Les Pierres Couchées, Domaine de Litteau, Le Bois Dormant en Le Bois Masson.

Ontvang gratis leuke Frankrijk activiteiten

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

Parken open in oktober

Van de 21 parken zijn er elf nog geopend in de maand oktober. Het zijn La Réserve in Aquitaine, Domaine de Dugny in de Loire,Les Pierres Couchées in de Loire-Atlantique, Domaine de Kerlann en Le Conguel in Bretagne, Les Charmettes, Bonne Anse Plage in Charente-Maritime, Les Sables du Midi (sluit 19 oktober) in Languedoc, Domaine de Litteau in Normandië en Bois Masson en Bois Dormant in de Vendée.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.