Nederlands eerste Champagne festival organiseert feestelijk wintersprookje

Na een succesvolle eerste editie van Fête du Champagne in het Rembrandtpark, pakt de organisatie het Champagne festival op om het in een feestelijke winterjas te steken. Van 29 november tot en met 1 december strijkt Fête du Champagne winterfestival neer in de Zuiveringshal op het Westergas, waar je in een sprookjesachtige decor kunt proosten op de komende feestdagen. Met meer dan 100 verschillende soorten Champagne, Crémant (mousserende wijn uit een ander gebied dan Champagne) en wijnen om te proeven, is er voor ieder wat wils. Van boetiek Champagnes tot aan bekendere Champagnehuizen zoals Champagnehuis Deutz.

Bubbels aan huis

Tijdens deze drie dagen kunnen de bezoekers verdwalen in alles wat met Champagne, Crémant en wijn te maken heeft. De Amsterdamse Zuiveringshal wordt omgetoverd tot een Frans, boers en bovenal romantisch sprookje met een winterse twist. Speciaal voor deze feestelijke editie kunnen bezoekers hun inkopen voor de feestdagen tegen speciale eindejaarsprijzen doen. Extra fijn: de Champagnes worden thuis geleverd.

 

Lees ook dit artikel: Halloween in Nederland

 

Bij deze editie wordt er speciale aandacht geschonken aan Crémant, deze mousserende wijn is ruim vertegenwoordigd door uit iedere streek van Frankrijk een Crémant in te brengen, van Loire, Elzas, Bourgogne tot Bordeaux. Hierdoor kan iedereen kennis maken met Crémants. Naast mousserende wijnen is er ook ruimte voor wijn, exclusief op het winterfestival gaat Fête du Champagne werken met wijnhuis Domaine de la Baume uit de Languedoc. Bij Fête du Champagne kan er vanaf €4,- per glas genoten worden van een glas bubbels.

 

 

Champagne- en wijnhuizen

De volgende Champagne- en wijnhuizen hebben zich al ingeschreven om hun kelderschatten aan jullie te laten proeven:

  • Moët & Chandon Imperial viert zijn 150ste verjaardag
  • Dom Perignon: grondlegger van de Champagne en misschien wel de beste
  • Ruinart: het oudste Champagne huis in Reims
  • Bonnet-Ponson: biodynamische en natuur Champagne
  • Vele Boutique Champagne huizen
  • Wijnhuis Domaine de La Baume
  • Crémants uit alle windstreken van Frankrijk

Van Petanque tot druivenstampen

Om het wintersprookje compleet te maken zijn er allerlei Franse elementen toegevoegd. Bezoekers kunnen zich vermaken met Petanque (Jeu de Boule), Franse Chansons, druivenstampen, Champagne quizzen en zelf sabreren van flessen bubbels. Op de Franse markt kan je je vergapen aan de typische Franse lekkernijen zoals Confit de Canard en (biologische) Foie gras. Het culinaire gehalte wordt ook nog gevoed door de aanwezige foodtrucks waar de mooiste Franse hapjes en gerechten worden geserveerd. Afsluitend wordt er natuurlijk gedanst tot de late uurtjes.

Hoe het allemaal begon

Voor de organisatoren Sebastiaan van Erne en Ivar Beukeboom (bekend van Amsterdam Wine Festival) gaat er een droom in vervulling. “Toen we vorig jaar door de Champagnestreek reden en het bord “Route du Champagne” tegen kwamen ontstond het idee. Hoe fête zou het zijn als we in Nederland een festival zouden kunnen organiseren met Champagne in de hoofdrol?” Aldus Ivar Beukeboom, organisator Fête du Champagne. Het romantische beeld van de omgeving en de genuttigde glazen Champagne, bracht inspiratie. In datzelfde weekend werd Fête du Champagne geboren. Na de succesvolle eerste editie, wordt de droom verder geleefd met een, door Champagne gevoed, winterfestival.

Organisator Sebastiaan vertelt: “De locatie Zuiveringshal Westergas is een logische keuze voor Fête du Champagne winterfestival. Het Westergas is voor ons al de bakermat van Amsterdam Wine Festival. De Zuiveringshal stond hoog op ons verlanglijstje om Fête du Champagne Winterfestival te organiseren. Het decor is uitermate geschikt om de Franse warmte en romantiek door te voeren. Champagnes en Chansons doen de rest”.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.