Dit is de nieuwe biking guide voor de magische stad die trilt van leven en licht

Na Ride with Me NYC en Ride with me Amsterdam, heeft schrijver en kunstenaar Roos Stallinga nu haar geliefde stad Barcelona in kaart gebracht. In Ride with me Barcelona gaat Roos op avontuur en deelt haar lokale ontdekkingen, tips, verhalen en inspiratie. Ride with me Barcelona omvat 136 pagina’s in het Engels en is verkrijgbaar in boekhandels en online voor €19,99.

Op haar 18e woont Roos voor een jaar in Barcelona, waar ze verliefd wordt op de stad, terwijl ze op haar fiets langs de Ramblas omlaag crosst naar de zee met een mandje vol aardbeien van de Boqueria markt. Voor haar nieuwe boek herontdekt ze de stad, die inmiddels vele toeristen én fietspaden rijker is. Op de fiets is de perfecte manier om de drukte te ontvluchten, naar de meer rustige, lokale buurten, naar een oude vermut bar of stijl de berg op en dan vanaf bunkers uit de Franco-tijd van het adembenemende uitzicht te genieten.

 

 

Magische stad, trillend van leven en licht

Ride with me Barcelona neemt je mee tot ver voorbij de gebaande paden, de routes in het boek gaan door alle stadsdelen en buurten. Van El Raval tot La Ribera, van de Barri Gòtic tot Gràcia, van Sants tot Sarrià, naar de bergen en langs de zee. Met tips voor de beste koffie, kunst, parken, cafés en restaurants, en portretten van Barcelonezen die vertellen over hoe, waarom, en waar ze graag fietsen. Roos: “Barcelona blijft een magische stad, trillend van leven en licht. Een stad zwaar van de geschiedenis en fris met nieuwe verhalen, een stad die hard werkt, en tegelijkertijd weet van het leven te genieten.” Het boek geeft uitgebreide tips over hoe, waar, en met wie te fietsen in de relatief jonge fietsstad. Meer dan een gids leest het boek als een reis door de stad gezien vanaf de fiets, geïllustreerd met tekeningen en foto’s van de auteur zelf.

Wij hebben voor jou de top 5 bezienswaardigheden in Barcelona samengesteld in een reisgids

Download hem hier, alleen vandaag gratis te downloaden.

 

 

Ride with me Barcelona is deel van een groeiende serie over fietsen in wereldsteden: De 2e editie van Ride with me NYC (2020) en nieuwe uitgaven voor Berlijn en Tokio (2021) staan in de planning. Roos: “De fiets en wat deze voor mensen en steden betekent, blijft me boeien: De fiets is de ultieme ontdekkingsreiziger, bewustmaker, vergroener, energizer, vrijheidsmachine, emancipator, verbinder, vluchtige fling en trouwe metgezel.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.