Dit Canadese dorp uitgeroepen tot het beste skidorp van Noord-Amerika

Prachtige poedersneeuw, een relaxt en authentiek skidorp en gezellige restaurants en cafés om na een dag op de piste lekker in bij te komen. Het Canadese plaatsje Jasper heeft alles wat een doorgewinterde skibestemming zich kan wensen. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij: Jasper is uitgeroepen tot beste Noord-Amerikaanse skidorp van 2018 door de lezers van USA Today.

Zij zijn zeer te spreken over de vriendelijke bevolking, de gemakkelijk bereikbare pistes en de ongedwongen sfeer van het dorp. Op SneeuwzekerDeals boek je volledig verzorgde reizen naar Jasper voor een scherp tarief vanaf €869 per persoon. Voor komende dagen is er veel sneeuw voorspeld, reden genoeg om voor een witte wintersport in Jasper te kiezen!

Skiën in Marmot Basin

De geschiedenis van Jasper begint als spoorwegstadje en handelspost en in het pittoreske centrum druipt de historie van de geveltjes. Vandaag de dag draait het hier niet meer om treinen en goederen, maar om natuur. Het stadje ligt in het hart van het Jasper National Park, waar skiërs en snowboarders maximaal kunnen genieten van de prachtige pistes in Marmot Basin.

 

 

En de Rocky Mountains hebben meer te bieden. Na een dag in de sneeuw is het heerlijk opwarmen in een van de gezellige restaurants of cafés van Jasper of in de buitenlucht jacuzzi van de Fairmont Jasper Park Lodge met adembenemend uitzicht op de sterrenhemel. Het hele gebied is een Dark Sky Preserve, wat betekent dat er ’s nachts nauwelijks kunstlicht te zien is. En laten dat nou ook juist de perfecte condities zijn om het noorderlicht te spotten…

Voor sport- en natuurliefhebbers

Even een dagje niet op ski’s? Er valt in de omgeving nog veel meer te beleven voor zowel sport- als natuurliefhebbers. Pak de Icefields Parkway en laat je overdonderen door het adembenemende uitzicht onderweg naar de indrukwekkende Athabasca gletsjer. De weg is daar speciaal voor aangelegd en verbindt Jasper met het eveneens prachtige Lake Louise in Banff National Park.

 

 

Fietsen kan ook, zelfs hartje winter. Jasper National Park heeft winterse trails waar je met een fatbike moeiteloos door de sneeuw toert en in alle stilte kunt genieten van de witte wereld. Duik terug in Jasper de Jasper Brewing Company in voor een lokaal gebrouwen biertje. En dan proosten op je heerlijke vakantie in het beste skidorp van Noord-Amerika!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.