Portugal stijgt naar de 12de plaats in de ranglijst van Tourism Competitiveness Ranking van het Wereld Economisch Forum

Portugal heeft zichzelf opnieuw bevestigd als’s werelds belangrijkste toeristische bestemming, volgens de recente ranglijsten van het Tourism Competitiveness 2019 Report van het World Economic Forum. Het land heeft de beste plaats tot nu toe behaald en staat op de 12e plaats in de algemene ranglijst (14e plaats in 2017).

Sobreiros in de Alentejo

In de categorie Toerisme-infrastructuur (die de kwaliteit van het toeristische aanbod beoordeelt), heeft Portugal de 1ste plaats behaald en overtreft daarmee landen zoals Oostenrijk, de VS en Spanje.

World Economic Forum

Het rapport van het World Economic Forum is gericht op het meten van de prestaties van een land en de factoren die het aantrekkelijk maken om zaken te ontwikkelen in de reis- en toerisme-industrie. Ze hebbenn een diepgaande analyse van toerisme uit in meer dan 130 wereldeconomieën uitgevoerd. Portugal is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd, met een 20e plaats in 2013 naar een 14e in 2017.

 

 

Portugal is sinds 2017 ook gestegen in de categorieën:

  • Natuurlijke en culturele hulpbronnen (van 20ste naar 15de plaats).
  • Luchtverkeer (van 31ste naar 21ste).
  • In de gereedheid om ICT te gebruiken (van 41ste naar 31ste), in de prioriteit van toerisme.

Dit als gevolg van de sterke focus en toewijding die is gelegd op het aantrekken van internationale investeringen en het leggen van wereldwijde contacten om de toeristische sector in het hele land het afgelopen jaar te verbreden.

 

 

Volgens de staatssecretaris van Toerisme, Ana Mendes Godinho: “We zijn trots op deze resultaten. Het toont aan dat de 10-jarige strategie die we hebben ontwikkeld voor toerisme zijn vruchten afwerpt. We hebben de hoogste positie ooit in deze ranglijst bereikt en worden beschouwd als het land met de beste toeristische infrastructuur ter wereld. Portugal wordt steeds meer een internationale referentie in toerisme, en dit rapport is een belangrijk onderdeel voor het aantrekken van investeringen. Het is van essentieel belang om dit werk voort te zetten, zodat toerisme in toenemende mate een motor wordt van ontwikkeling en territoriale en sociale cohesie.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.