Zo brengt Louis van Gaal een week door in Rwanda

‘Indongozi’, wat leider betekent, is de naam die Louis van Gaal aan de babygorilla heeft gegeven tijdens de Kwita Izina-ceremonie op 6 september. De ex-bondscoach keert na een week Rwanda, waarin hij ook het Nyungwe National Park bezocht en Rwandese voetballers leerde kennen, vandaag terug naar Nederland. Van Gaal bemachtigde Rwanda-reis op de veiling van het Cure for Cancer gala 2019.

De babygorilla van Van Gaal was een van de 25 kleintjes die een naam kreeg tijdens Kwita Izina waar ook supermodel Naomi Campbell aanwezig was. Een jaarlijkse ceremonie om de aandacht te vestigen op deze bijzondere dieren en het beschermingsprogramma voor de berggorilla’s in Rwanda. De namen worden gegeven opdat rangers en onderzoekers de gorilla’s en hun families daarna goed kunnen monitoren. De laatste cijfers laten zien dat de gorillapopulatie met 23 procent is gegroeid sinds 2010 naar 604 exemplaren.

 

 

De naam die Van Gaal gaf, gehuld in traditionele kleding, staat symbool voor het nieuwe Rwanda waar sinds juli 1994 vrede is. Hij noemde in zijn speech de transformatie en de veerkracht die Rwanda en de Rwandese bevolking heeft laten zien onder leiding van president Kagame.

 

 

Bezoek aan Nyungwe National Park

Louis van Gaal maakte tijdens zijn week in Rwanda samen met een ranger ook kennis met het Nyungwe National Park en de chimpansees die er leven. Dit prachtige park in het zuidwesten van Rwanda is het oudste regenwoud van Afrika en kent een enorme biodiversiteit. Daarnaast ontmoette de oud-voetbaltrainer lokale voetballers wat liet zien dat hij nog altijd een grote fanbase heeft.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.