Advent met Mohr in een Prechtlgut-chalet

Een jaar geleden opende het bergdorp Prechtlgut aan de zuidrand van Wagrain voor het eerst zijn houten deuren. Sindsdien heeft wonen “in de stijl van vroeger, maar met de luxe van nu” veel aanhangers gekregen. Een tip voor romantici is de advent in het Stille Nacht-dorp Wagrain.

Het koude jaargetijde in de Salzburger bergen voelt heerlijk warm aan. Dat geldt vooral als je je intrek neemt in het Pongauer sprookjesdorp Wagrain. Hier is sinds vorig jaar het bergdorp Prechtlgut een van de mooiste adressen voor je wintervakantie. Het behoort tot de gerenommeerde Hideaway-hotels, maar biedt in zijn chalets aanzienlijk meer ruimte, rust en privacy dan een hotel. Er is voldoende plaats voor acht personen. Zowel van buiten als van binnen zijn de 85 tot 155 m² grote chalets afgekeken van de bouwtraditie van de Salzburger alpen. Prachtig oud hout en natuursteen zorgen voor de look, en van binnen zijn er houten en stenen vloeren, grenenhouten meubels, echt leer, loden en linnen. En vergeet de grote panoramaramen, die het buitenlandschap naar binnen laten, niet. Wie naar binnen stapt, wordt direct getroffen door de gezelligheid, die je de drukte van alledag even laat vergeten. In elk Prechtlgut-chalet vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie. Er zijn een royale woonkeuken, knusse hoekbank en een open haard. In de eigen kleine spa kun je heerlijk ontspannen. Daar zorgen de oude houten sauna, de vrijstaande badkuip, de regendouche, de relaxruimte en de hottub op het terras voor.

 

 

Van Waggerl tot Ripperl

Wagrain is al meer dan 200 jaar bekend om zijn Salzburger adventsgebruiken: De tekst van het lied Stille Nacht, geschreven door Joseph Mohr, is hier net zo bekend als Karl-Heinrich Waggerl, wiens kerstlegendes altijd al van groot belang zijn voor het Salzburger adventszingen. De Wagrainer zijn daardoor heel nauw verbonden met de kersttijd. Bezoekers vinden in de romantische plaats sporen van de mooiste tijd van het jaar: op de originele locaties in het Pflegerschlössl, op het Joseph Mohr-graf en in het Waggerlhaus, op de Adventmarkt, waar echt handwerk wordt aangeboden of in de parochiekerk, waar men de herinnering aan Joseph Mohr levend houdt. In het Prechtlgut-chalet kun je daarna even ontkomen aan de winterkou met een kop hete thee bij de open haard, een yogasessie in de relaxruimte of een heerlijke sauna.

Inspirerende & Betrouwbare informatie over vakantieland Oostenrijk

We hebben de 5 beste tips over Oostenrijk voor jou verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Oostenrijk tips direct te ontvangen.

 

 

Gastvrouw Carina is klinisch en gezondheidspsycholoog en bezoekt het chalet zelf ook graag voor een wellness-behandeling. Mindfulness-mediatie of autogene training, hier kun je je echt ontspannen. De masseur van het huis komt op verzoek naar je eigen chalet en verwent de gasten met een massage met aroma-oliën voor het knisperende vuur. Wat dan alleen nog ontbreekt, is de perfecte afsluiting van de dag, die in Prechtlgut nooit ver weg is: in restaurant Prechtlstadl staan hartige en regionale gerechten op de kaart, van Ripperl, de Beierse spareribs, tot het traditionele “Hut-Essen”. Wie liever in zijn eigen chalet geniet, kan samen in de volledig uitgeruste keuken koken of het eten in zijn chalet laten bezorgen. Dan staat niets je ontspanning meer in de weg.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.