Word jij 1 van de 101 hotspots in de nieuwe Leiestreek campagne?

De Leiestreek wil in 2025 definitief op de toeristische kaart staan. De regio wil vooral bekend staan als een dynamische en creatieve streek. Dat is de stevige ambitie van het nieuwe strategisch beleidsplan toerisme en recreatie voor de Leiestreek.

“De klemtoon ligt de komende jaren op de creativiteit in en van de regio. Vijf grote verhaallijnen begeleiden de verdere toeristisch-recreatieve ontwikkeling: ‘creatieve hotspots’, ‘verfrissende momenten’, ‘verrassend dichtbij’, ‘smaakmakers’ en ‘bronnen van inspiratie’ ”, aldus Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek.

Om de ontwikkeling van toeristische producten en evenementen te stimuleren, wil Toerisme Leiestreek werken met themajaren. In 2020 zullen ‘creatieve hotspots’ centraal staan in de campagne en productontwikkeling. Creatieve hotspots zijn speciale plekken waar je moet geweest zijn: “the places to be in de Leiestreek”. Vaak combineren zij verschillende verhaallijnen of functies, waardoor ze een grotere aantrekkingskracht hebben.

 

 

Toerisme Leiestreek gaat nu op zoek naar 101 hotspots. Zij zullen centraal staan in de campagne en productontwikkeling van 2020. Iedereen die beantwoordt aan het profiel kan zich kandidaat stellen. De selectie gebeurt door een jury van creatievelingen uit de streek.

Indien je geselecteerd wordt, loop je in 2020 mee in de campagne van de Leiestreek. Jouw zaak of evenement wordt dan onder andere voorgesteld op een specifieke pagina op de website, op Facebook en in de pocket die tijdens de campagne zal verspreid worden. Indien mogelijk wordt er ook een fietsroute uitgewerkt die langs jouw zaak passeert. De uitgelezen kans om je zaak of evenement extra onder de aandacht te brengen. Inschrijven kan tot 5 november.

 

 

Voor wie op zoek is naar inspiratie om nog creatiever aan de slag te gaan organiseert Toerisme Leiestreek een inspiratiesessie op 7 oktober om jou hierbij te helpen. Soms is slechts een kleine ingreep nodig. Lukt het je niet om de aanpassingen te realiseren voor 5 november? Creatieve hotspots zullen ieder jaar een belangrijke plaats krijgen in de campagnes van Toerisme Leiestreek. Bezorg je gegevens en wat jouw zaak uniek maakt aan Toerisme Leiestreek en loop mee in toekomstige campagnes.

Geïnteresseerden kunnen inschrijven voor de campagne ‘101 hotspots in de Leiestreek’ tot 5 november via de website.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.