Nazomeren op Malta

Nog niet klaar voor de herfst in Nederland? Verleng dan de zomer op Malta dit najaar. Voor het mediterrane eiland zijn de herfstmaanden een ideale reisperiode: het landschap is groen, het weer zonnig en warm en het toerisme minder massaal dan in het hoogseizoen. In oktober biedt Malta ook nog eens veel bijzondere festivals en evenementen die de vriendelijke, historische en bruisende cultuur vieren.

Malta’s grootste kunst- en muziek festival: 5 oktober 2019

Notte Bianca is een van de meest spectaculaire festivals op Malta’s kalender. Tijdens één speciale nacht in oktober, staat de historische hoofdstad Valletta volledig in het teken van culturele festiviteiten. Magisch verlichte straten en pleinen zijn het toneel van de beste muziek, dans, theater, visuele- en literaire optredens. Ook ontdekken festivalgangers de intrigerende wereld van nieuwe en digitale kunst, kan je oude ambachten bekijken en zijn er talloze kraampjes met traditionele lekkernijen. Toegang tot Notte Bianca is gratis en ook veel musea en culturele instellingen betreed je deze nacht helemaal kosteloos!

 

 

‘Fall’ in love met Malta bij kaarslicht: 11 t/m 13 oktober 2019

Een ander bijzonder evenement deze herfst is Birgufest (of ‘Birgu by Night’) dat jaarlijks georganiseerd wordt in Birgu. Dit eeuwenoude, pittoreske plaatsje wordt één van de mooiste van Malta genoemd. Tijdens Birgufest wordt het helemaal sprookjesachtig: de historische stad wordt verlicht door duizenden kaarsen, verspreid over elke trap en elk balkon. Tussen de fonkelende lichtjes, geniet je tijdens het festival o.a. van muzikale concerten, het werk van lokale kunstenaars en proef je de smaken van Malta bij kaarslicht. Veel bezienswaardigheden en musea zijn tegen gereduceerde prijzen open tot laat in de avond.

Neem contact op met Verkeersbureau Malta

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

 

 

 

Malta is nog veel meer in oktober!

Voor wie naar de zon wil in oktober, heeft Malta nog meer in de aanbieding. Vogelaars zijn deze maand bijvoorbeeld getuige van de fascinerende migratie van duizenden vogels naar hun overwinteringsadres, gevierd tijdens het EuroBirdwatch festival op 5 en 6 oktober. Maar ook autoliefhebbers genieten: tijdens de Mdina Grand Prix Classic racen op 12 en 13 oktober indrukwekkende klassieke sportwagens en moderne modellen door het Maltese platteland. Een kleine week later vinden op 19 oktober twee grote sportieve events plaats: de Rolex Middle Sea Race; een nautisch spektakel waarbij de crème de la crème van zeiljachten het tegen elkaar opnemen op de wateren rond Malta. En de Superleague Triathlon, waaraan grote sportnamen als Jonny Brownlee en Katie Zaferes deelnemen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.