Doe mee aan de Super League Triathlon in Malta

De Super League Triathlon (SLT) keert in 2019 terug naar Malta voor een Championship Series evenement, groter en beter dan ooit tevoren. Na Super League Jersey (28-29 september) organiseert het mediterrane eiland op zaterdag 19 en zondag 20 oktober de tweede SLT van het seizoen 2019-20. Aan het triatlonweekend vol actie doen grote namen uit de sport mee, waaronder Jonny Brownlee en Katie Zaferes.

Toeschouwers genieten een weekend lang van de topprestaties van professionele triatleten. Daarnaast zijn er een Youth and Junior races, Age Group (AG) Aquathlons, Regatta’s, Fun Runs, Corporate Team Enduro races en allerlei spannende activiteiten in de Fanzone. Inschrijven voor de AG Aquathlon en Fun Run kan nu vanaf €10.

 

Lees ook dit artikel: Ga sportief op vakantie in Malta

 

Minister van Toerisme is verheugd

SLT is opnieuw een samenwerking aangegaan met de Malta Tourism Authority (MTA) om een groots evenement neer te zetten, zowel voor sporters als voor fans. Konrad Mizzi, minister van Toerisme van Malta, zei: “Na het succes van vorig jaar zijn we verheugd om de Super League van dit seizoen opnieuw te ondersteunen. De triatlon en SLT groeien in populariteit en wij vinden het fantastisch dat de beste atleten ter wereld naar Malta komen. Het is een mooie aanvulling op een jaar vol evenementen, die verschillende merken en artiesten van wereldklasse naar het eiland hebben gebracht.”

 

 

Alle ingrediënten zijn aanwezig

De staatssecretaris voor Jongeren, Sport en Vrijwilligersorganisaties Clifton Grima stelde: “De aanwezigheid van wereldberoemde sporters in Malta toont aan dat sport niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook sociaal belangrijk is. Ons land heeft alle ingrediënten om zulke grootse evenementen te organiseren, zoals goede accommodatie, het hele jaar door lekker weer, ultramoderne faciliteiten en een fantastische sfeer.”

Programma

Zaterdag is een ware beproeving van het uithoudingsvermogen van alle racers. De Junior en Youth Eduros bijten het spits af op Dag 1, gevolgd door de Corporate Team Enduro. De Enduro Heats met de professionele mannen en vrouwen vinden ’s middags plaats (swim-bike-run x 2). De atleten worden opgesplitst in twee verschillende groepen, A en B. De top acht atleten uit deze twee groepen kwalificeren zich automatisch voor de Equalizer Race (een tijdrit, gevolgd door swim-bike-run x 2 met achtervolgingsstart) op Dag 2. De twee snelste atleten in heats gaan door naar de finaledag voor de top 20 atleten.

Neem contact op met Verkeersbureau Malta

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

 

CEO aan het woord

Michael D’hulst, CEO en medeoprichter van SLT, zei: “De Super League is verheugd om in 2019 terug te keren naar Malta voor onze Championschip Series. We zullen groter en beter zijn dan ooit. We focussen niet alleen op onze fantastische professionals en Youth and Junior divisies, maar willen ook onze atleten van de Age Group en toeschouwers een verbeterde ervaring bieden. Samen met de Fun Runs, Aquathlons en allerlei evenementen voor mensen van alle niveaus zetten we een geweldig evenement neer, waarbij de beste triatleten ter wereld met elkaar strijden in een prachtige omgeving.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.