5x met de trein naar Frankrijk

Vandaag is het Duurzame Dinsdag. Op deze dag krijgen duurzame ideeën een podium in politiek Den Haag. Zelf kunnen we onze levens natuurlijk ook verduurzamen. Zo komen vliegreizen en autoreizen regelmatig slecht in het nieuws en kan men deze inruilen voor een treinreis. Hier kiezen steeds meer Nederlanders voor. En waarom ook niet? Je hoeft niet door alle controles op een luchthaven, en hebt geen ‘vloeistoffenstress’ wanneer je enkel voor handbagage hebt betaald.

In plaats daarvan stap je in Nederland op de trein en rij je zo waanzinnige steden binnen en dat is nog beter voor het milieu ook. Logis Hotels, de grootste hotelgroep van Europa, presenteert vijf prachtige steden in Frankrijk waar je met de trein naartoe kunt.

1. Bordeaux – 6u41min met de trein vanaf Amsterdam

Bordeaux, de stad van de waanzinnige wijnen, fantastische restaurants en de vele monumentale hoogtepunten! Bordeaux ligt in Zuid-West Frankrijk en dat betekent dat het hier vaak heerlijk weer is. Stap in Amsterdam op de trein en sta in zo’n 6,5 uur later hartje centrum. Net buiten Bordeaux ligt Logis Boutique Hotel Novalis. Tip! Neem de fiets mee in de trein. Dan fiets je vanaf het station in zo’n 40 minuten naar het hotel. Dit is tevens de beste manier om Bordeaux te ontdekken. De stad is vlak en overzichtelijk en zo fiets je in een mum van tijd naar alle hoogtepunten. En dat is nog duurzaam ook! Wijnliefhebber? Ga naar het gigantische wijnmuseum La Cité du Vin. In dit museum ontdek je de verschillende wijngebieden op een interactieve manier en als kers op de taart is er op de bovenste verdieping een bar waar je diverse wijnen kunt proeven. Keer terug naar het Logis hotel voor een waanzinnig diner. Hier staan Logis Hotels immers om bekend: een hartelijk welkom door een Franse familie en een heerlijk Frans diner.

 

 

2. Le Mans – 5u18min met de trein vanaf Amsterdam

Le Mans, bekend van de jaarlijkse autorace ‘’24 heures du Mans’’ waarin coureurs in 24 uur tijd zoveel mogelijk ronden proberen te rijden. De stad is een minder bekende bestemming voor stedentrips en is des te verrassender! Le Mans is een authentieke en charmante stad met veel kleine winkeltjes, een van de grootste en meest indrukwekkende kathedralen van Frankrijk ‘De Heilige Julius kathedraal’ en fantastische restaurants. Stap op de trein in Amsterdam, stap over in Parijs en kom ruim 5 uur later aan in Le Mans. Logis Hotel Le Charleston ligt hartje centrum en is zo charmant als het meest charmante straatje van Le Mans. Bij het hotel kun je gratis een fiets reserveren waarmee je gemakkelijk een authentiek stuk van Frankrijk kunt ontdekken!

 

 

3. Marseille – 7u46min met de trein vanaf Amsterdam

Een hippe stad bezoeken en met zonsondergang genieten in een heerlijk zwembad? Het kan beide! Stap op de trein en bereik binnen 8 uur de havenstad, Marseille, in het zuiden van Frankrijk. Neem de fiets mee en fiets in een uur naar Logis Hotel Mas de L’Etoile. Dit heerlijke driesterrenhotel met een buitenzwembad is een perfecte uitvalsbasis om Marseille maar ook de omliggende natuur te verkennen. Hike naar de beroemde rots Pilon Du Roi en bezoek lokale markten om de echte smaken van de Provence te proeven! Stap de volgende dag op de fiets voor een heerlijke lunch aan zee in Marseille om je de rest van de middag te verbazen over alles wat deze stad te bieden heeft. Van geweldige musea tot street-art en de 19e eeuwse basiliek Notre-Dame-de-la-Garde.

Ontvang gratis leuke Frankrijk activiteiten

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

4. Lyon -5u45min met de trein vanaf Amsterdam

Het historische centrum van Lyon staat op de UNESCO werelderfgoedlijst dus prachtige straten, imposante gebouwen en een knap staaltje architectuur gegarandeerd! Pak de trein, stap over in Brussel, en kom 5u45min later aan in Lyon. Wanneer je op zoek bent naar een luxueus verblijf kies je voor Logis Charme et Business Hotel. Dit hotel met spa heeft een Table Distinguée, een van de hoogste onderscheiding binnen Logis voor een verfijnde keuken. Stap op de fiets en ontdek geweldige bieren in lokale brouwerijen in de stad, bezoek het Musée Miniature et Cinéma, waar filmsets tot leven komen, en ga met een watertaxi de Saône op. Net buiten het centrum ligt Les Halles Paul Bocuse, een paradijs voor fijnproevers, de perfecte plek voor een lunch met oesters of zee-egels. Keer terug naar het hotel en komt tot rust in de hamam en jacuzzi en schuif aan voor een heerlijk diner. In december vindt er in deze stad tevens een geweldig festival plaats: Fête des Lumières. Dit is een jaarlijks terugkerend lichtfestival waarbij er door de hele binnenstad artistieke lichtprojecties tentoongesteld staan.

5. Angers – 5u47min met de trein vanaf Amsterdam

Angers is een bijzondere stad in dit lijstje. Veel Nederlanders hebben deze stad nog niet ontdekt en dit terwijl het veel te bieden heeft! Angers ligt in het Loiredal. Dit is een landschap waar geweldige wijnen vandaan komen en het is er rijk aan kastelen en brede rivieren. Tevens werd Angers uitgeroepen tot groenste stad van Frankrijk. Wil je een stedentrip combineren met prachtige natuur, historie en luxe? Overnacht dan bij het Logis d’Exception hotel Les 3 Lieux. Logis d’Exception hotels zijn de uitzonderlijke hotels binnen de hotelgroep. Deze hotels liggen op een unieke plek, zijn elegant en hebben een keuken van hoog gastronomisch niveau. Met de fiets bereik je het hotel in zo’n 30 minuten vanuit Angers. Een fietstocht langs de Loire is ook zeker aan te raden! En in de trein kun je veel heerlijke wijnen uit de Loire meenemen, handig! Daarnaast zijn er in Angers veel musea, leuke winkels, een prachtige kathedraal en een heerlijke streekmarkt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.