Heerlijk nazomeren in de Franse Elzas

In de nazomer breng je heerlijk de tijd door in Alsace, de Franse Elzas. Als je graag geniet van een veelzijdige vakantiebestemming zit je hier helemaal goed. Fiets door de groene wijngebieden en gezellige stadsstraatjes. Beleef de Elzas van de 20e eeuw tijdens een bezoek aan dé familie hotspot van de streek of geniet van een geweldige Grand Cru in een van de vele wijngaarden. Geef jouw zomer een mooie afsluiting en lees alles over de Elzasser must see, do & eat.

Bij een vakantie in de Elzas mag een bezoek aan het Haut-Koenigsbourg kasteel niet ontbreken. Deze must see ligt hoog op een rots en biedt je daardoor indrukwekkende vergezichten over het Elzasser landschap. Wanneer je onder de kasteelpoort doorloopt zou je in eerste instantie niet verwachten dat het kasteel negen eeuwen aan onstuimige geschiedenis heeft doorstaan. Inmiddels is het een heus middeleeuws monument. Neem ook een kijkje in de weelderige kasteeltuin, omringd door geweldige architectuur.

 

 

De wijnroute van Marlenheim naar Thann is de must do. Over een lengte van 130 kilometer rijgen zich de prestigieuze wijngebieden aaneen. Deze route is een afwisselende fietstocht die je langs talrijke wijngaarden, charmante dorpen met smalle straatjes, winstubs en kasteelruïnes brengt. Op je eigen tempo fiets je langs diverse restaurants en hotels die speciaal zijn ingericht voor dagjesfietsers en maak je kennis met de wijnboeren. Laat je smaakpapillen strelen door de heerlijke Grand Cru wijnen te proeven die de wijnboeren met alle liefde voor je inschenken in hun wijnkelders. En vergeet niet een kistje in te slaan.

Ontvang gratis leuke Frankrijk activiteiten

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

Elzassers zijn dol op hun culinaire specialiteiten. Een van de meest traditionele gerechten die je hier vindt is tarte flambée. Eenvoudig om te maken en een genot om te eten. Daarom is de tarte met recht een must eat voor fijnproevers; een dunne deegbodem die royaal is belegd met ui, spek en een mengsel van room en zachte kaas. Deze specialiteit wordt altijd met de handen gegeten, waardoor je er letterlijk je vingers bij af likt. Bij Flamme & Co geven ze hun eigen twist aan het gerecht en bieden je de keuze uit een grote variëteit aan verrassende smaakcombinaties. Proef en kies je eigen favoriet.

 

 

Samen met de kinderen heb je gegarandeerd een leuke dag bij Ecomusée d’Alsace, Frankrijks grootste openluchtmuseum. Je waant je er met het hele gezin midden in de Elzas tijdens de 20e eeuw. Wandel door de straatjes van weleer, stap in een authentieke paardenkoets en ontdek op een leuke manier hoe men zo’n honderd jaar geleden leefde. Neem een kijkje in de gekleurde vakwerkhuizen en zie hoe ambachtslieden toentertijd werkten. En ga vooral zelf samen met de kids aan de slag. Een unieke en leerzame ervaring voor jong en oud.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.