Vijf interessante feiten over Sheffield

Sheffield staat bij de lokale bevolking en reizigers ook wel bekend als “Outdoor City” – de stedelijke buitencultuur vormt het unieke karakter van de Engelse stad in South Yorkshire. Sheffield wordt vaak de groenste stad van Europa genoemd en is daarnaast de bierhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Maar dat is niet alles: er valt nog veel meer te leren over de op drie na grootste stad van Engeland. Er zijn vele interessante feiten die Sheffield een buitengewone stad maken, hier onder de 5 meest interessante feiten!

1. Geboorteplaats van voetbal

Met Sheffield FC werd ‘s werelds eerste voetbalclub in 1857 in Engeland opgericht. Dit is de reden waarom Engeland nu wordt beschouwd als het “moederland van het voetbal” en Sheffield de “geboorteplaats van het voetbal”. Het eerste voetbalteam bestond uit 15 tot 20 cricketspelers. Eerder hadden studenten van Cambridge University de eerste voetbalregels geschreven. Sheffield heeft de FIFA Order of Merit van FIFA gekregen – de hoogste prijs voor clubs en particulieren. Naast Real Madrid is Sheffield FC de enige club ter wereld die deze prijs heeft ontvangen.

2. De groene long van Engeland

Meer dan 200 parken, bossen en tuinen kwalificeren Sheffield als de groenste stad in het Verenigd Koninkrijk. Ongeveer een derde van Sheffield ligt in het Peak District National Park – waardoor Sheffield de enige stad in het Verenigd Koninkrijk is met een nationaal park binnen haar grenzen. Het Peak District National Park is het eerste nationale park van Engeland en het begin van de nationale park-beweging van Engeland. Met ongeveer 2,5 miljoen bomen in de stad is Sheffield één van de Europese steden met de grootste statistische populatie van bomen per inwoner en wordt vaak de groenste stad van Europa genoemd.

 

 

3. Bierhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk

Tijdens de industriële revolutie waren er al veel kleine brouwerijen gevestigd in Sheffield. Tegenwoordig is de brouwscène van de stad zover ontwikkeld dat Sheffield een vooraanstaande bestemming is geworden voor bierliefhebbers. Sheffield staat in Engeland bekend als de bierhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en wordt zelfs door de New York Times beste bierstad van Groot-Brittannië genoemd. Deze titel werd aan de Noord-Engelse stad gegeven vanwege de kwaliteit en de keuze van de onafhankelijke brouwerijen en pubs.

4. Gastheer van het wereldkampioenschap snooker

Theater ontmoet biljard: Het Crucible Theater van Sheffield is de Wimbledon van de snooker – elk jaar vindt hier het World Snooker Championship plaats. Het toernooi vindt daar sinds 1977 plaats. Het jaar 2017 wordt beschouwd als een mijlpaal in de geschiedenis van het toernooi, aangezien de World Cup dit jaar voor de 40e keer in Sheffield werd gehouden. Het toernooi wordt live uitgezonden en duurt twee weken. De winnaar ontvangt aan het einde een prijzengeld van £ 500.000.

 

 

5. Bijnaam “Steel City”

Sheffield stond vroeger bekend als de werkplaats van de wereld – messen werden hier al in de middeleeuwen gemaakt. In de 18e eeuw werd de stad een centrum voor staalverwerking. In de jaren zeventig werden veel staalfabrieken gesloten, maar de stad staat nog steeds bekend om zijn buitengewone staalvaartuigen en de productie van messen en bestek. Daarom kreeg ze de bijnaam “Steel City”. De stad is inmiddels overgegaan op gespecialiseerde productie en bouwkunde. Zo is Sheffield trots dat bedrijven als McLaren en Boeing de stad thuis noemen, Locals uit Sheffield zijn trouwens te herkennen aan het feit dat ze altijd de oorsprong van hun bestek controleren.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.