Oosterse dagen op 24 & 25 augustus bij Museum Klok & Peel

In de collectie Aziatische klokken van Museum Klok & Peel waan je je vaak al in Oosterse sferen. In het weekend van 24 & 25 augustus kun je je tussen 12.00 en 17.00 in museum én tuin onderdompelen in de Aziatische cultuur.

Bonsai

De Oosterse Dagen, ooit begonnen met een presentatie van bonsaiboompjes, krijgen steeds meer het karakter van een compleet dagje uit. Terwijl de kinderen zich bezig houden met vlindersudoku, tangram en knutselen, genieten de ouders van demonstraties bonsai-kweken, ikebana maar ook van Japanse kalligrafie -, origami – , ikebana – en yoga-workshops. Ook kunt u genieten van klankschalensessies.

 

 

Een akoestisch hoogtepunt is het optreden van de Taikidoki’s die ook dit jaar hun indrukwekkende trommels ten gehore brengen.

Bij een Oosters evenement mogen de vechtsporten natuurlijk niet ontbreken. Beide dagen zullen er vechtsport demonstraties plaatsvinden. Kendo is een Japanse zwaardvechtkunst en de optredens worden verzorgd door RenBuKan te Eindhoven. Shaolin Kung Fu is een Chinese verdedigingssport en de optredens worden verzorgd door Chi Martial Arts Academy te Den Bosch

Ook gezondheid en welzijn komen aan bod. Denk hierbij aan Osteopathie, shiatsu, Chinese voetreflex en natuurlijk acupunctuur. Er zijn kennismakingslessen yoga.

 

 

Omdat ze de afgelopen jaren erg populair bleken zijn er beide dagen klankschalensessies. Meditatief kom je o.a. doormiddel van het maken van een zentangle of mandelatekenen en Chinese Penseelschilderijen aan je trekken. En natuurlijk: geen Oosterse Dagen zonder oosterse hapjes en rondleidingen door de Astense collectie Chinese klokken. U bezoekt de Oosterse dagen voor de prijs van een museum entreekaartje.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.