Dit is de langste campingglijbaan van Italië

Op camping Vallicella, in het Italiaanse kustplaatsje Scarlino, is onlangs de Aqua River, de langste campingglijbaan van Italië, geopend. Vallicella is een van de luxe campings, uit het assortiment van Vacanceselect. Campinggasten glijden daar nu al slingerend, tussen en óver de olijfbomen naar beneden, om pas na zo’n 135 meter in het zwembad te plonzen.

Halverwege het traject is een natuurvijver, waar een waterval zich naar beneden stort, voor diegenen die even op adem willen komen. De Aqua River is het sluitstuk van een grootscheepse renovatie van een op sterven na dode camping, door Loek van de Loo, voorheen directeur en oprichter van Vacanceselect, en zijn Italiaanse vrouw Chicca Scalvini.

Altijd vol

Van de Loo: “Deze camping kende twee zwembaden op verschillende plateaus. Boven zat deze altijd vol, maar het bassin beneden was leeg. Toen kwamen we op het idee beide met elkaar te verbinden. Uiteindelijk is zo de Aqua River ontstaan. Even waren we bang dat we de glijbaan niet meer in het hoogseizoen af kregen, omdat vergunningen lang uitbleven. Toen we echter toch toestemming kregen, hebben we in twee maanden tijd de bouw gerealiseerd en hebben we deze nog voor het Italiaanse hoogseizoen geopend.”

 

 

Camping Vallicella, gelegen tussen Pisa en Grosseto, is een glampingpark dat, zonder enige concessie, geheel voldoet aan alle huidige glamping-voorwaarden. Geen massa, maar aandacht voor de individuele vakantieganger. Midden in een honderd jaar oude olijfboomgaard staan nu luxe en stijlvolle glamping-accommodaties, met een ongekend aantal vierkante meters leefruimte om zich heen en bij élk de garantie van een weids uitzicht over de Maremma, Middellandse Zee en bij helder weer in de verte het eiland Elba.

 

 

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Van de Loo werd vorig jaar eigenaar van het vier decennia oude Vallicella, kort nadat hij zijn bedrijf Vacanceselect verkocht aan het Franse Vacalians. Voorheen bood de locatie plek aan zo’n 380 standaard campingplekken. Nu zijn dit er nog maar 180. Elk daarvan voldoet aan de hoogste glamping-standaard en biedt de luxe die gasten minimaal thuis gewend zijn. Dus inclusief luxe, compleet ingerichte keuken, douche, toilet, flatscreen TV en een Boxspring matras.

Camping Vallicella is een van de luxe campings uit het vakantieassortiment van Vacanceselect en is te boeken via deze link.

SUBTITEL

4eALINEA

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.