350ste sterftejaar Rembrandt en 100 jaar vrouwenkiesrecht centraal tijdens Kunstdagen Wittem

Van 6 t/m 29 september 2019 vindt de 32ste editie van de Kunstdagen Wittem plaats in de historische kloosterbibliotheek in Wittem. Gedurende deze weken is er een bijzondere kunstexpositie rondom het thema 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland, waaraan maar liefst 100 vrouwelijke kunstenaars deelnemen. Daarnaast is er een muzikaal programma rond het 350ste sterftejaar van Rembrandt van Rijn.

Van Baerle trio

Van Baerle trio

Licht op klank en kleur

Er is een speciaal en exclusief programma tot stand gebracht rondom het 350ste sterftejaar van Rembrandt. Er zijn 5 activiteiten te beleven die elk op eigen wijze aandacht besteden aan de grootmeester van het licht. Zo brengt Camerata Trajectina in het programma ‘het oor van Rembrandt’ muziek uit Amsterdam. Historisch onderzoek ligt aan de basis van dit programma. Naast concerten is er ook een film en een lezing over Rembrandt.

 

 

Verder zijn er twee bijzondere historische multimediale voorstellingen te zien met zang, spel, projectie en muziek. In het kader van 75 jaar bevrijding vindt de cultuurhistorische wandeling plaats vanuit Mesch, waar we deze historische grond gaan verkennen en de middag afgesloten wordt met een Bevrijdingsconcert. In het slotweekend worden de spots gericht op tangomuziek, waarbij wervelende klanken en kleuren podium en zaal zullen vullen.

 

 

De kunstexpositie van de Kunstdagen Wittem staat dit jaar in het teken van 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. Dit thema was voor curator Annette Reiff de aanleiding om 100 vrouwelijke kunstenaars uit te nodigen voor deze tentoonstelling. Zij stellen ieder een uniek werk beschikbaar voor deze tentoonstelling. De werken zijn allemaal te koop en een deel van de opbrengst komt ten goede aan een goed doel, uiteraard gerelateerd aan het thema ‘vrouwen’. Het goede doel en de opbrengst van de verkochte werken zal op de laatste dag van de tentoonstelling, zondag 29 september, aan het publiek bekend worden gemaakt. De kunstexpositie is tijdens de genoemde periode dagelijks gratis toegankelijk.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.