De gratis nieuwe kastelenfietsroute ‘Van Loosdrechts porselein tot ’s Gravelandse buitenplaatsen’ is nu beschikbaar

De gratis nieuwe kastelenfietsroute ‘Van Loosdrechts porselein tot ’s Gravelandse buitenplaatsen’ is een feit. Het betreft een digitale route die gemakkelijk online is samen te stellen, te downloaden en af te drukken. Op woensdag 7 augustus overhandigden Arno Ruis, programmaleider kastelen van NBTC Holland Marketing en Wouter Terpstra, directeur van Fietsnetwerk.nl de route aan Rimmert Sluiter, directeur van Kasteel-Museum Sypesteyn.

Toeristisch Overstappunt (TOP) Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Het fietsrondje ‘Kasteel Sypesteyn’ kruist onder andere Toeristisch Overstappunt (TOP) Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s Graveland. De route brengt fietsers langs fraaie buitenplaatsen en landgoederen, die in de 17e en 18e eeuw gebouwd zijn – vaak in opdracht van puissant rijke mensen uit Amsterdam, die via de rivier de Vecht land aankochten. De meeste buitenplaatsen worden tegenwoordig bewoond of gebruikt als kantoor en zijn dus niet toegankelijk voor publiek.

 

Lees ook dit artikel: Fiets een ronde langs de Vecht

 

Het absolute hoogtepunt van de fietsroute is Kasteel Sypesteyn, de verborgen parel van Loosdrecht. Loosdrecht was vroeger een belangrijke wereldspeler voor de productie van karakteristiek porselein en het museum beschikt over één van de omvangrijkste porselein collecties van het land. Sypesteyn maakt deel uit van de landelijke Kastelen & buitenplaatsen lijn; de bundeling van mooiste musea en tuinen bij kastelen en buitenplaatsen in Nederland.

 

 

Deze route maakt deel uit van een landelijke samenwerking van 30 kasteelmusea en tientallen kasteelhotels- en restaurants in Nederland, met als doel om meer bezoekers uit Duitsland, Groot-Brittannië en Vlaanderen te trekken. In opdracht van NBTC Holland Marketing ontwikkelde Fietsnetwerk in totaal 8 compacte fietsrondes binnen deze samenwerking. Via de fietsroute app worden bezoekers begeleid langs de verschillende bezienswaardigheden en bijzondere horeca.

Het fietsrondje ‘Van Loosdrechts porselein tot ‘Gravelandse buitenplaatsen’ is vanaf heden beschikbaar op Fietnetwerk.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.