Zomertip: fiets de Bauke Mollema Tocht op 25 augustus

Wielerliefhebbers kunnen op zondag 25 augustus fietsen met Bauke Mollema tijdens de jaarlijkse Bauke Mollema Tocht. Op de Vismarkt in Groningen staat Mollema deze dag klaar voor een toertocht door zijn trainingsgebied. Dit is jouw kans om je voor één dag prof te wanen van de Trek-Segafredo ploeg en Bauke Mollema te vragen naar al zijn ervaringen.

De Vismarkt is tijdens de 7e editie de start- en finishlocatie en wordt omgedoopt tot wielerwalhalla. Als je je ogen hebt uitgekeken bij de start, maak je een rit van 65, 85, 125 of 200 km op wegen die Bauke Mollema fietst in voorbereiding op de grote wielerrondes. De nieuwe routes gaan onder ander langs de mooie dorpjes Slochteren, Onderdendam en Warffum. De 32-jarige profcoureur deelt de mooiste plekken graag met zijn medewielrenners. Zelf fietst Bauke de 125 km route.

 

 

Tijdens de Bauke Mollema Tocht zijn er twee tussensprintjes uitgestippeld voor een beetje extra uitdaging. De eerste tussensprint is er voor de renner met de lange adem en heeft een lengte van 2,5 kilometer. Deze sprint, genaamd ‘mollemalen’, loopt over de Graauwedijk. De tweede tussensprint is er een voor de meest explosieve renners, deze is maar 200 meter en loopt over de Groenedijk! Wie daag jij uit tijdens de tussensprintjes?

 

 

Meedoen tijdens dé toertocht van Groningen is nog mogelijk. De latebird inschrijving is open tot en met 22 augustus op www.baukemollematocht.nl. Bij inschrijving is onder andere een medaille inbegrepen, net als een persoonlijke video en foto, professionele voeding, fietsreparatieservice en medische zorg. Bij de inschrijving kan een vrijwillige donatie gedaan worden aan Fiets voor een Huis. Dit is het officiële goede doel van het evenement waar Bauke Mollema ambassadeur van is.

Als je niet meefietst, maar het wel leuk vindt om dit evenement van dichtbij mee te maken, meld je dan aan als vrijwilliger. Le Champion zoekt nog een aantal mensen die kunnen helpen op en rond het parcours. Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met de organisatie.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.