Deze 7 adembenemende vakantiebestemmingen bieden het beste van beide werelden

Bij het kiezen van de ideale vakantiebestemming lopen veel reizigers tegen een dilemma aan: willen ze een paradijselijk zandstrand of een adembenemend berglandschap? Maar liefst 44% van de Nederlandse reizigers wil in 2019 graag op strandvakantie, en een gelijk aantal van 44% zegt de aanwezigheid van bergen een belangrijke factor te vinden wanneer ze een bestemming kiezen.

Om de keuze makkelijker te maken heeft Booking.com zeven spectaculaire bestemmingen geselecteerd waar strand en bergen samenkomen. Met een tropisch regenwoud, indrukwekkende bergtoppen, kristalhelder water en kilometers strand – allemaal in de buurt – hoef je op je volgende vakantie niet te kiezen en kun je van alles tegelijk genieten.

Soufrière, Saint Lucia, Kleine Antillen

Als je een idyllische bestemming zoekt waar Instagram-waardige stranden gecombineerd worden met wandelroutes door het tropisch regenwoud, dan ben je in het Caribische paradijs Saint Lucia op de juiste plek. Na een duik in het helderblauwe water kunnen avonturiers een wandeltocht maken naar een van de twee vulkaantoppen van het eiland; het UNESCO-werelderfgoed Gros Piton. Vanaf het dorp Fond Gens Libre duurt het ongeveer twee uur om de top te bereiken die bijna 800 meter boven zeeniveau ligt. Het panoramische uitzicht bovenop is de moeite zeker waard!

 

Lees ook dit artikel: TEXT

 

Ithaka, Griekenland

Het kleine, ongerepte Griekse eiland Ithaka is bekend uit de Odyssee van Homerus als mythologisch thuisland van Odysseus, de held uit het verhaal. Dit eiland is niet zo druk als de populairdere Griekse vakantiebestemmingen en heeft veel mooie kiezelstranden die omgeven worden door turquoise water aan de ene kant en charmante historische dorpjes die toegang bieden tot het bergachtige binnenland aan de andere kant. Je kunt Ithaka het beste met de auto verkennen, aangezien het eiland vrij klein is en je er makkelijk kunt navigeren. Er zijn een aantal panoramische routes die je kunt volgen, waaronder de route van Vathy naar Stavros, met aanbevolen tussenstops bij Anogi en Exogi waar je het authentieke landelijke dorpsleven kunt ervaren. Laat je leiden door je nieuwsgierigheid want waar je ook heen gaat op dit eiland, je wordt ongetwijfeld beloond met verbluffende uitzichten.

 

 

Het pittoreske havenstadje Makarska ligt aan de Dalmatische kust tussen Split en Dubrovnik en wordt gekenmerkt door heerlijk geurende pijnboombossen, ruige kliffen en het glinsterende blauwgroene water van de Adriatische Zee. Hoewel het stadje zelf klein genoeg is om te voet of op de fiets te verkennen, kan je ook de auto pakken en van de gebaande paden af gaan richting de Biokovo, de op een na hoogste berg van Kroatië. Hier word je getrakteerd op een weelderig uitzicht op de dichte bossen die tot aan het kristalheldere zeewater reiken.

Kauai, Hawaï

Het Hawaiiaanse eiland Kauai, ook wel bekend als de ‘Garden Isle’, is een echt tropisch paradijs met grote kliffen, weelderig regenwoud en kilometerslange gouden stranden. Hoe verleidelijk het ook is om gewoon lekker te ontspannen en te genieten van al het moois dat Kauai te bieden heeft (wat je ook zeker moet doen), is het ook absoluut een must om een auto te huren en de kustplaatsjes, verborgen stranden en iconische watervallen te bezoeken. In ongeveer drie uur rijd je van de North Shore (Haena) naar de West Side (Polihale) – een panoramische tocht die leidt naar een van de breedste zandstranden van het eiland. Als je echt iets spectaculairs wilt zien, ga dan naar de smaragdgroene bossen van Kōkeʻe State Park en verwonder je over de koraalrode kliffen. Neem een van de zeven wandelroutes, of pak de weg naar boven zodat je je bij de Kalalau Lookout kunt vergapen aan een ongeëvenaard uitzicht op de kust.

Sabah, Borneo, Maleisië

Borneo, dat bijna voor de helft is bedekt met bos, is ‘s werelds twee-na-grootste eiland en verdeeld over drie verschillende landen. Dankzij de grote diversiteit aan inheemse planten en dieren, is dit ook een eldorado voor natuurliefhebbers. De staat Sabah ligt op het meest noordelijke puntje van het eiland, waar ook de hoogste berg van Maleisië ligt: de Kinabalu. Het is een schitterende vakantiebestemming, niet alleen vanwege het regenwoud, maar ook vanwege de brede stranden.

Bay of Islands, Nieuw-Zeeland

De Bay of Islands is een veelzijdig gebied met ongerepte stranden en adembenemende vulkanische landschappen dat bestaat uit meer dan 140 subtropische eilanden die voor de kust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland liggen. Er zijn heel veel weelderige bossen en afgelegen baaien en het gebied heeft een rijke geschiedenis. Daarom kun je je reis maar beter ver van tevoren plannen zodat je niets mist. Het is handig om de Bay of Islands per auto te verkennen, omdat je zo meer kilometers kunt maken. Wat er ook op de planning staat, een tussenstop in Kerikeri mag niet ontbreken. Daar vind je het Mission House, het oudste huis van Nieuw-Zeeland, dat ook wel Kemp House wordt genoemd. Voor de serieuze wandelaars is een tocht langs de oever van de Kerikeri-rivier naar Wharepuke en de Rainbow Falls een absolute must.

Paraty, Brazilië

Halverwege Rio de Janeiro en São Paulo ligt de prachtige en nog tamelijk onbekende stad Paraty. De karakteristieke 17e en 18e-eeuwse architectuur stamt uit de tijd dat dit een havenstad was tijdens de Braziliaanse goudkoorts. De zandstranden liggen tegen de dichte jungle die de toppen van de omringende bergen bedekt. Dit pittoreske stadje, dat alleen te voet toegankelijk is, staat vol met kleurige huizen, boetiekjes die gerund worden door vriendelijke locals en oude kerken. Na een drukke dag op het strand of lang wandelen door de geplaveide straatjes, kun je de dag afsluiten met een lekker koud glas cachaça en wat typisch Braziliaanse delicatessen in een van de vele traditionele cafés in het centrum.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.