Ga sportief op vakantie in Malta

Het zonnige, mediterrane klimaat van Malta maakt het eiland bij uitstek geschikt voor buitensporten. Met de gezonde zeelucht, helderblauwe zee, steile kliffen en mooie wandel- en fietsroutes zijn de mogelijkheden voor sportievelingen eindeloos.

Duiken in het verleden

Malta is een waar paradijs voor duikers. In het heldere water van de Middellandse Zee rondom het eiland leven octopussen, barracuda’s, schorpioenvissen, vuurwormen en zeepaardjes. Ook zijn er vele riffen, grotten en scheepswrakken te vinden. Duikers ontdekken fascinerende plekken met archeologische voorwerpen, waarvan sommige uit de Tweede Wereldoorlog en andere zelfs uit het Romeinse tijdperk stammen. Voor beginners is een duik naar de HMS Maori favoriet. Deze torpedojager is gezonken tijdens de bombardementen van de Duitsers op Malta tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

 

De zeewind in de zeilen

De Maltese eilanden hebben een rijke zeevaarthistorie. Ook vandaag de dag gaan Maltezers nog graag de zee op voor een mooie zeiltocht. Actievelingen kunnen een zeilboot huren en langs de rotsachtige kustlijn varen. Hier ontdekken zeilers idyllische baaien en inhammen, die te voet niet bereikbaar zijn. Ieder jaar vindt in oktober één van de meest prestigieuze zeilraces ter wereld plaats, de Rolex Middle Sea Race. Deze bloedstollende zeilrace begint in de prachtige Grand Harbour in Valletta en staat gepland op 19 oktober 2019.

 

 

Aan de wandel

Wandelliefhebbers worden op de Maltese eilanden getrakteerd op de mooiste vergezichten over het Middellandse Zeegebied. De wandelroutes lopen dwars door het land, langs de mooie kustlijn en ruige kliffen. Onderweg komen wandelaars afgelegen paleizen van de ridders, charmante dorpjes en herders met hun geiten tegen. Eén van de mooiste routes loopt langs de Dingli kliffen. De zon in de zee zien zakken vanaf dit hoogste punt op Malta is adembenemend mooi. Gozo, het groene zusje van Malta, staat bekend om haar serene rust en glooiende heuvels.

Rotsklimmen voor een gezonde dosis adrenaline

Het rotsachtige terrein en steile kliffen die zo kenmerkend zijn voor de Maltese eilanden lenen zich bij uitstek voor spannende klimtochten. Durfallen kunnen kiezen uit meer dan 1300 klimroutes in allerlei stijlen. Traditioneel rotsklimmen, deep water soloing (klimmen zonder touw op rotsen boven de zee), boulderen (ongezekerd klimmen op maximaal 4,5 meter hoogte) of abseilen: er is voor elke klimmer wat wils.

Op de pedalen

Zowel Malta als Gozo bieden unieke mogelijkheden voor mooie fietstochten over smalle landweggetjes, met stops bij historische plekken en schitterende uitzichten over het platteland of de zee. Met elke bocht verandert het landschap. Fietsliefhebbers ontdekken bijvoorbeeld het noordwesten van Malta tijdens een 34 kilometer lange route vanuit Rabat of de kust van Gozo met een route van 42 kilometer.

Voor de fanatieke sportievelingen: marathons en triatlons

De Maltese eilanden zijn het perfecte decor voor (halve) marathons en triatlons. De jaarlijkse Malta Marathon begint in Mdina om na een prachtige tocht te eindigen in Sliema. Sportievelingen kunnen ook kiezen voor de halve marathon of de walkathon. De jaarlijkse halve marathon op Gozo trekt al sinds 1977 atleten van over de hele wereld. Op 18 mei 2019 vindt de XTERRA Triatlon plaats. Triatleten zwemmen, fietsen en rennen in het mooie Majjistral gebied op Malta, aangemoedigd door vele enthousiaste eilandbewoners en toeristen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.