Gorilla Bongo keert terug naar Apenheul

Na een jaar waarin er maar liefst vijf gorilla’s van en naar Apenheul verhuisden, is het volgende gorillatransport alweer in aantocht. De gemeente Apeldoorn verhuist op 11 september de bronzen gorilla ‘Bongo’ vanuit de Apeldoornse binnenstad naar het voorplein van Park Berg & Bos.

Nieuwe stek

Het bronzen beeld stelt gorilla Bongo voor, die jarenlang de leider van de gorilla’s in Apenheul was. De afgelopen vijf jaar was hij te bewonderen in zijn eigen ‘Bongo parkje’ op de hoek van de Kanaalstraat en de Hoofdstraat in Apeldoorn. Volgend jaar start op die plek de bouw van winkels en appartementen. Daarom keert de zilverrug terug naar zijn ‘roots’. Op het voorplein van Park Berg & Bos krijgt hij een plek in de richting van de looproute naar Apenheul.

 

 

Herkenbaar

De gemeente Apeldoorn zet de verhuizing op 11 september in gang. Bongo wordt dan op het voorplein van Park Berg & Bos op een steen geplaatst. Deze werkzaamheden duren twee dagen. Vanaf 13 september is Bongo officieel te bewonderen op zijn nieuwe plek. Apenheul is blij dat Bongo terugkeert op zijn oude stek. Hij zorgt voor herkenbaarheid voor bezoekers die aan komen rijden en naar de entree van Apenheul lopen.

 

 

Over Bongo

Gorilla Bongo was tot zijn overlijden in 2005 de leider van de gorillaharem in Apenheul. Hij was een belangrijk boegbeeld van Apenheul. De Ugchelse kunstenaar Rob Maris heeft het bronzen beeld van Bongo gemaakt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.