Het Royal Opera House Muscat maakt programma van seizoen 2019 – 2020 bekend

Het Royal Opera House Muscat, het toonaangevende Operahuis in het Sultanaat van Oman, heeft haar programma van seizoen 2019 – 2020 bekend gemaakt. In het Royal Opera House Muscat wordt ook in het komende seizoen een breed scala aan concerten, balletproducties en operavoorstellingen aangeboden.

In juni 2019 presenteerde het Royal Opera House Muscat het programma van het nieuwe seizoen. De presentatie vond plaats op het nieuwe podia van House of Musical Arts met zijnehoogheid Sayyid Kamil Fahad Mahmood Al Said, lid van de raad van bestuur. Het programma bestaat uit diverse artistieke, culturele en educatieve voorstellingen. De gordijnen van het Royal Opera House Muscat zullen dit seizoen ruim 100 keer openen

 

Lees ook dit artikel: Ga mee op roadtrip door Oman

 

Het programma dit seizoen is zeer gevarieerd met opera’s, ballet voorstellingen, orkesten, solo’s, zangers, jazz shows, wereldwijde muziek shows en educatieve voorstellingen uit de gehele wereld. Sinds de opening in 2011, heeft het Royal Opera House Muscat voortdurend getracht het publiek te verrassen en het aankomende seizoen 2019/2020 belooft opnieuw alle verwachtingen te gaan overtreffen.

 

 

Zo zullen er onder meer balletvoorstellingen worden uitgevoerd door het wereldberoemde Bolshoi Ballet uit Moskow, maar kan met ook genieten van voorstellingen door het Nationaal Ballet van China.

Ook Jazz ontbreekt niet op het programma met optredens van bekende artiesten zo als Chick Corea, de legendarische Americaanse jazz componist en de Kodo drummers uit Japan met hun enorme indrukwekkende drums.

Internationale opera voorstellingen

Voor het eerst sinds de opening van het Operahuis in 2011, komt de wereldberoemde Operavoorstel Carmen terug naar het Royal Opera House Muscat. Naast Carmen kunnen gasten van het Royal Opera House Muscat komend seizoen genieten van nog 4 andere operavoorstellingen. The Story of Kai and Gerda, de beroemde Russische romantische opera van Sergey Banevich, uitgevoerd door het wereldberoemde Bolshoi Theater uit Moskou komt naar Muscat, Ook kan men de ROHM coproductie met Opéra de Monte Carlo van Giacomo Puccini’s La Bohème, de Gaetano Donizetti’s Anna Bolena, in coproductie met het ROHM en een nieuwe ROHM productie van Mozart Die Zauberflöte bezoeken.

Voorstellingen voor families

In het Royal Opera worden elk seizoen ook opera shows voor kinderen en hun families aangeboden. In het 2019-2020 seizoen worden een drietal voorstellingen speciaal voor families uitgevoerd. Men kan komen genieten van Maurice Ravel’s fanciful L’Enfant et les Sortilèges (The Child and the Spells), uitgevoerd door Opéra de Lyon, Gaetano Donizetti’s komische opera L’Elisir d’Amore (The Elixir of Love), uitgevoerd door Teatro Sociale of Como As.Li.Co en Gioacchino Rossini’s L’Inganno Felice (The Fortunate Deception), uitgevoerd door het Rossini Opera Festival,

Muscat, de witte stad

Muscat, de witte stad

De voorstellingen in het Royal Opera House Muscat zijn voor iedereen toegankelijk met kaartjes die al beschikbaar zijn vanaf ca. OMR 5,- per persoon (omgerekend ca. € 12,-) afhankelijk van de voorstelling. Voor wie geen voorstelling wilt of kan bijwonen is een rondleiding door het Royal Opera House Muscat absoluut een aanrader; het ROHM is een indrukwekkend gebouw op een stuk grond van maar liefst 80.000 m2. Op de locatie vindt men luxueuze boetieks, restaurants en er is een grote tuin aangelegd.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.