In Nordhorn draait alles om de fiets tijdens het 2e Grafschafter Fietsenfestival

Net over de grens, in de Grafschaft Bentheim, hebben ze iets met fietsen. De nabijheid met Nederland blijkt wel uit het feit dat ze de populaire tweewieler hier ‘fietse’ – en dus niet Fahrrad – noemen. Niet voor niets is de Grafschaft Bentheim regelmatig tot ‘meest fietsvriendelijke district’ van Nedersaksen verkozen.

Op 24 en 25 augustus vindt voor de tweede keer het Grafschafter Fietsenfestival plaats. Bij het prachtige Klooster Frenswegen in Nordhorn wordt een afwisselend evenement gepresenteerd met heel veel activiteiten voor jong en oud.

KMX & BMX

Stap op een driewielige KMX-ligfiets en flits pijlsnel over het fun-parcours en gier door de bochten. Geniet van de BMX-show van de bekende freestyler Dustyn Alt; meer acrobatiek op twee wielen is eigenlijk niet mogelijk. Bijzonder populair bij de vorige editie was de fietswasserette. In een mum van tijd wordt je fiets schoongespoten. Er zijn ook allerlei ludieke wedstrijden, zoals ‘wie pompt de fietsband het snelste op’ en de bakfietsrace.

 

 

Fietstrends vroeger en nu

In het tijdelijk opgebouwde Duitse fietsmuseum beleef je de geschiedenis van de fiets: van de eerste loopfiets uit 1817 en de hoge vélocipède tot aan designfietsen uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Fietshandelaren presenteren de nieuwste trends en snufjes. Naast gewone fietsen en e-bikes zijn er ook vouwtandems en bak- en ligfietsen te bewonderen. Een perfecte gelegenheid om een testrit te maken.

 

 

Fun voor de kids

Ook voor kids valt er van alles te beleven: van de grappige ‘Zappeltiershow’ met dansende stripfiguren tot het avontuur ‘Het geheim van de zwarte sok’ met ‘Käptn Knall’. Bij de ‘circusmobiel’ kun je een paar acrobatische kneepjes leren en spannende circusspelletjes doen.

Muzikale omlijsting

Het hele weekend zijn er optredens en concerten. Het hoogtepunt is ongetwijfeld het optreden van het Carolin Fortenbacher Trio op zaterdagavond. Onder het motto ‘ABBA macht glücklich!‘ zorgt de hoofdrolspeelster uit de ABBA-musical ongetwijfeld voor kippenvel tijdens dit unplugged concert. Maar ook de optredens van bijvoorbeeld de Dry Dudes, Rewind en ELNA staan garant voor een prima stemming.

Hapjes en drankjes

In de ‘Genussgarten’ in de boomgaard kun je in een strandkorf of loungestoel in relaxte sfeer genieten van allerhande lekkernijen. Kwaliteit en natuurlijk ook smaak staan voorop bij de hamburgers en salades die worden toebereid. Je kunt je ook laten verrassen door Afrikaanse en andere exotische smaken. Voor de ontspannen muziek zorgt DJ Thore.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Het Grafschafter Fietsenfestival vindt plaats bij Klooster Frenswegen in Nordhorn. De entree is gratis. Openingstijden: zaterdag 24 augustus: 11 – 22.30 uur | zondag 25 augustus: 11 – 18 uur.

Meer informatie: www.fietsenfestival.de

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.