Deze 2 Peruaanse restaurants staan in de top 10 beste restaurants ter wereld

Zuid-Amerika stond nooit echt bekend om zijn gastronomische toppers. Maar Peru brengt daar de laatste jaren stevig verandering in en wint al 7 jaar op een rij de World Travel Award voor beste culinaire bestemming ter wereld! Geniet van de hoogstaande gastronomie van sterrenkoks zoals Virgilio Martinez en Micha Tsumara. Beide keukentovenaars staan namelijk met hun respectievelijke restaurants Central en Maido in de top 10 van de beste restaurants ter wereld, die onlangs werd verkozen in Singapore.

Central – unieke ingrediënten

Central – in handen van chef-kok Virgilio Martinez – staat op de zesde plaats in de lijst van World’s 50 Best Restaurants en is daarmee ook het beste restaurant in Zuid-Amerika. Samen met zijn vrouw en mede-eigenaar Pia Leon reist Martinez het hele land door om interessante producten van het land, zee en bergen te vinden. Peru is namelijk een van de meest biodiverse landen van de wereld: met zowel het Amazonewoud, het Andesgebergte, woestijn, een kustlijn en de oceaan. Van de 117 microklimaten die op de aarde voorkomen, zijn er 84 te vinden in Peru. Dat levert een ongelooflijk rijke verscheidenheid aan producten op. En dat zie je terug bij Central; de veelzijdigheid van de Peruaanse keuken, met bijzondere ingrediënten die elders zelden worden geserveerd.

 

 

Maido – mix van Peru en Japan

Maido – van chef Mitsuharu ‘Micha’ Tsumura – neemt de 10e plaats op de wereldlijst bij deze ‘Oscars van de fine dining’ in en werd zowel in 2017 als 2018 uitgeroepen tot het beste restaurant van geheel Latijns-Amerika. Het Nikkei Experience menu is een reis door de Peruaans-Japanse fusionkeuken, waar verse vis en sauzen boordevol citrusvruchten de boventoon voeren. Alles met de smaak en de natuurlijke felle kleuren die afkomstig zijn van de Peruaanse producten.

 

 

Allround bestemming

De bourgondische hoogconjunctuur in Peru zorgt voor een massale aandacht voor de Peruviaanse koks en trekt in één klap het culinaire niveau een heel eind omhoog. Hierdoor blijft Peru groeien als ‘allround vakantiebestemming’; naast geschiedenis, natuurpracht en een immer lachende lokale bevolking, kan je nu ook in dit Latijns-Amerikaanse land terecht voor het welstellen van de innerlijke mens. Een octopus met tempura na de Machu Picchu trekking? Het kan zomaar in Peru!

Ontdek zelf waarom Lima bekend staat als de ‘Gastronomische Hoofdstad’ van Latijns-Amerika en ervaar de veelzijdige Peruaanse keuken door middel van verschillende gastronomische tours in de stad, waarbij je kunt genieten van de unieke smaken en texturen die de ingrediënten in Peru te bieden hebben.

De gehele top tien (van de eerste tot en met de tiende plaats) bestaat uit Mirazur (Frankrijk), Noma (Denemarken), Asador Etxebarri (Spanje), Gaggan (Thailand), Geranium (Denemarken), Centraal (Peru), Mugaritz (Spanje), Arpége (Frankrijk), Disfrutar (Spanje) en Maido (Peru).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.