Op zoek naar unieke wandelroutes? Ga naar Rwanda

De wonderschone Rwandese natuur ontdek je het beste te voet. Of je een ontspannende dagtocht maakt of een hike van meerdere dagen kiest, je zult ogen tekortkomen in het afwisselende en onontgonnen landschap. Het bezoeken van de berggorilla‘s in het Volcanoes National Park is een onvergetelijke en unieke ervaring.

Na je gorillatrekking maak je je op om vanuit hier de Congo Nile Trail te bewandelen. De route voert je langs koffie- en theeplantages in de richting van het supergroene Nyungwe National Park. In dit imponerende regenwoud val je van het ene adembenemende uitzicht in het andere. Je wandelt langs schilderachtige watervallen en over hangbruggen hoog boven de boomtoppen.

 

 

Bij de naam Rwanda valt ook vaak die van de beroemde gorillabeschermster Dian Fossey. Als je de gorilla’s in Volcanoes NP bezoekt, neem dan ook een kijkje bij Dian’s laatste rustplaats. Ze is er temidden van 20 van haar ‘gorillavrienden’ te ruste gelegd. Een gorillatrekking doe je in een kleine groep onder leiding van ervaren rangers. Je verblijft één uur bij deze woudreuzen. De circa 125 berggorilla‘s die thans het park bewonen worden heel nauwkeurig gevolgd en beschermd. Hun populatie groeit langzaam maar gestaag in dit door zes vulkanen gemarkeerde natuurgebied. Als onderdeel van je trekking leg je prachtige wandelroutes af dwars door deze unieke planten- en dierenwereld.

De Congo Nile Trail verbindt Volcanoes NP en Nyungwe NP, waarbij de imposante route grotendeels langs het uitgestrekte Lake Kivu loopt. De tocht staat hoog op het lijste van menig wandelaar en fietser. Immers regenwoud, theeplantages, watervallen, strandjes en bamboebossen wisselen er elkaar af. Je passeert zelfs een 2.630 meter hoge bergrug. Te voet doe je 10 dagen over het 227 km lange parcours. Dan dompel je letterlijk onder in het alledaagse Rwandese leven. Struin door dorpjes, dobber in je kano op het meer of geniet van een verse ‘Rwanda Coffee’ in een van de twaalf koffiebranderijen langs de weg.

 

 

Voor wandelaars is Nyungwe NP met haar vele wandelroutes in verschillende moeilijkheidsgraden een waar paradijs. Met als uitsmijter de 2,5 km lange Igishigishigi Trail. In enkele uren ga je via enkele hangbruggen dwars door het woud, dat het thuis is van 13 apensoorten, zoals de zeldzame meerkat en colobusaap. Ook talrijke vogel- en vlindersoorten laten zich hier in al hun schoonheid bewonderen. Kies je voor de ‘Waterfall Trail’ dan geniet je van uitgestrekte theevelden en slingerende apen, met ruim 500 chimpansees als kers op de taart.

Heel speciaal is de tour naar een van de bronnen van de Nijl. Een 3-daagse wandeling die ook voor ongeoefende lopers zeer geschikt is. De drie bronnen van de rivier liggen in Rwanda, Uganda en Burundi. Met meer dan 1000 plantensoorten, waaronder niet minder dan 100 orchideesoorten, honderden vogelsoorten en 76 zoogdiersoorten is het Nyungwe regenwoud een natuurlijke schatkamer.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.