Kom naar dit paardenspektakel in Hulsberg

Op 2, 3 en 4 augustus vindt op de terreinen van Equine Park Hulsberg de strijd om het Nederlands Kampioenschap mennen plaats. De top van de Nederlandse menwereld zal dan in het enkelspan en in het dubbelspan strijden om de titel Nederlands Kampioen.

Ook de paramenners zullen in Hulsberg bepalen wie zich Nederlands Kampioen mag noemen. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden. In 2018 ging de Limburger Stan van Eijck met de titel Nederlands Kampioen in het tweespan naar huis. Zal het hem lukken deze titel in 2019 te prolongeren?

Het gaat in Hulsberg om een samengestelde menwedstrijd. Dat betekent dat de wedstrijd bestaat uit drie proeven: een dressuurproef, een marathon en een vaardigheidsproef. Bij de Dressuurproef worden een aantal figuren gereden en laat de aanspanning een aantal verschillende gangen zien. Hierbij is het van belang dat het paard ontspannen loopt en vloeiende overgangen laat zien. Bij deze proef wordt een elegante wagen gebruikt en traditionele kleding gedragen.

 

 

De Marathon in Zuid-Limburg bestaat uit twee trajecten. Het eerste traject gaat over de openbare weg, het tweede traject wordt op het wedstrijdterrein afgelegd. Het traject over de weg moet in een bepaalde tijd worden afgelegd, niet te langzaam, maar ook niet te snel. Bij het traject over het terrein moeten 8 hindernissen worden gereden. De organisatie heeft gezorgd voor spectaculaire hindernissen waarbij snelheid, stuurmanskunst van de menner en wendbaarheid van het paard op de proef worden gesteld. In de Vaardigheidsproef kan de menner zijn stuurmanskunst laten zien door zijn aanspanning in de goede volgorde door een aantal poorten te sturen. Deze poorten bestaan uit kegels waarop een bal ligt. Iedere bal die valt betekent strafpunten voor de deelnemer. Daarnaast moet het parcours binnen een bepaalde tijd worden afgelegd. Bij overschrijding van deze tijd betekent dit wederom strafpunten.

Beekdaeler Kids Cross

Daarnaast wordt op zondag voor het eerst de Beekdaeler Kids Cross gehouden. Dit fiets evenement voor de jeugd van 3 tot 13 maakt dan gebruik van de hindernissen die op zaterdag in de Marathon zijn gebruikt. Naast een wedstrijdelement gaat het vooral om fiets vaardigheid en plezier. Een uniek evenement voor de Zuid-Limburgse jeugd.

 

 

Programma

Uiteraard wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Voor de kinderen is er animatie aanwezig. Kortom een mooie dag uit voor het hele gezin. De entree is vrij. Voor het parkeren van de auto betaalt u een kleine bijdrage.

  • vrijdag 2 augustus Dressuurproef van 10.00 uur tot 15.00 uur
  • Zaterdag 3 augustus Marathon van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Zondag 4 augustus Vaardigheid van 10.00 uur tot 16.00 uur

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.