Deze e-fietskaart van ‘Groot Amsterdam’ stuurt je op avontuur

Het Nederlandse fietsmerk Union lanceert deze week ‘BIG Amsterdam’: de eerste e-fietskaart van groot Amsterdam. Omdat de e-bike je verder brengt dan een gewone fiets, leidt deze kaart je ook een stuk verder dan de gewone fietskaarten van Amsterdam. Een kaart met een knipoog, waarmee Union hoopt toeristen te inspireren om ook eens buiten de grachtengordel van Amsterdam te kijken.

De drukte in het centrum van Amsterdam is al langer een maatschappelijk en veelbesproken onderwerp van discussie. Al eerder werd gesuggereerd dat het oprekken van Amsterdam de spreiding ten goede zou komen en werd Zandvoort zelfs al eens omgedoopt tot ‘Amsterdam Beach’.

 

 

BIG Amsterdam

Uit de toerismecijfers van het CBS* (CBS, 2018) blijkt dat er jaarlijks ruim 18 miljoen toeristen zo’n 44 miljoen nachten doorbrengen in ons land. De meesten komen vaak niet verder dan de ring van Amsterdam; wat leidt tot grote drukte in de binnenstad. En dat terwijl er zoveel moois te zien en beleven valt in Nederland. Union vond het tijd om de vele andere ‘must visits’ in kaart te brengen en lanceert ‘BIG Amsterdam’: een landkaart voor de e-bike met daarop een aantal highlights. Zo zijn de Drentse hunebedden omgedoopt tot ‘Amsterdam Big Stones’, heet Walibi Holland ‘Amsterdam Rollercoasters’ en heeft Vaalserberg de naam ‘Amsterdam Mountain’ gekregen.

 

 

De e-bike is een populair vervoersmiddel. Het onderzoek ‘Kerncijfers Tweewielers 2019’ van RAI en BOVAG** (RAI Vereniging, 2019) laat zien dat in 2018 maar liefst 40% van de totale fietsaankopen in Nederland een e-bike betrof. En met het verdwijnen van de scooter op het fietspad én de helmplicht, zal dit percentage naar verwachting alleen maar toenemen.

Hugo Velthuis, brandmanager Union: “Met een e-bike worden langere afstanden opeens heel bereikbaar. Dus een ritje naar het strand of het Muiderslot zijn realistische dagtripjes. Toeristen zijn alleen moeilijk Amsterdam uit te bewegen, dus wij hopen dan ook, met de stijgende populariteit van de e-bike, dat de BIG Amsterdam landkaart die drempel zal verlagen of zelfs volledig weg zal nemen.”

De Big Amsterdam fietskaart ligt vanaf vandaag bij meer dan 150 toeristen-informatiepunten, hotspots, Union dealers en hotels, waaronder Double Tree Hotel Hilton, W Hotel en NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.