Wandel, hardloop of fiets mee tijdens het Dam tot Dam Weekend

Eén weekend, vier evenementen, 1.500 vrijwilligers, 83.000 deelnemers en 250.000 toeschouwers. Dat is het Dam tot Dam Weekend, het grootste sportieve weekend van Nederland. Op zaterdag 21 en/of zondag 22 september kan iedereen meedoen, of je nu van wandelen, hardlopen of fietsen houdt. Voor beginners, gevorderden, jong en oud. De duizenden sportprestaties en unieke sfeer langs het parcours maken van de Dam tot Dam evenementen ieder jaar een ware happening.

Op zaterdag 21 september trekken 16.000 wandelaars de wandelschoenen aan voor de Dam tot Dam Wandeltocht. Deze wandeltocht staat bekend als één van de gezelligste wandelevenementen van Nederland. Wandel een route van 10, 20, 27 of 42 km door versierde straten met véél gezelligheid. De 3 langste afstanden starten vanaf een unieke locatie in Amsterdam, namelijk voor het Paleis op de Dam en de 10 km start in Zaandam. Na oversteek van het IJ volgt een prachtige afwisselende route naar de sfeervolle Dam van Zaandam. Nadat alle wandelaars gefinisht zijn, vindt op zaterdagavond 21 september de Damloop by night plaats. 12.000 hardlopers in hetzelfde runningshirt gaan na zonsondergang van start in Zaandam. Zij leggen een afstand af van 5 Engelse Mijl (8 km) door sfeervolle verlichte straten.

 

 

Met 50.000 deelnemers is de Dam tot Damloop over 10 Engelse Mijl op zondag 22 september het grootste hardloopevenement van Nederland. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, de grootste Businessloop ter wereld en het feit dat de start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit hardloopfeest zo bijzonder. Daarnaast worden in Zaandam en Amsterdam-Noord voor de allerkleinsten de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd.

 

 

Diezelfde dag staan 5.000 fietsers op de Dam klaar voor de start van de Dam tot Dam FietsClassic. Deze klassieker wordt verreden over afstanden van 40, 60, 85, 105 en 150 km. Met unieke passages door de IJtunnel en langs prachtige Noord-Hollandse plaatsen met ‘Dam’ in de naam, waaronder Zaandam, Schoorldam, Monnickendam en Volendam. De deelnemers worden na hun toertocht ontvangen bij de finish voor het Paleis op de Dam.

Inschrijven

Inschrijven voor een van de onderdelen van het Dam tot Dam Weekend is mogelijk t/m maandag 9 september.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.