5 frisse ideeën om het hoofd koel te houden in València

Juli en augustus zijn met gemiddelde dagtemperaturen van 33 C° de warmste maanden in València. Gelukkig waait er altijd een frisse zeebries en zijn er genoeg manieren om de warmte te trotseren. Plof neer op een schaduwrijk terras met een typische horchata, duik in de Middellandse Zee en creëer je eigen airco met een Valenciaanse waaier. Hier 5 ideeën om het hoofd koel te houden:

Trek een baantje in het natuurzwembad bij La Marina

De hele zomer maak je een verfrissende duik in het stadse natuurzwembad bij La Marina de Valencia, de oude haven van de stad. Tot en met 12 september ligt dit bad van 24 meter lengte en 8 meter diep te fonkelen in de zon. De entree is gratis, het heeft een zonneterras en de La Marineta foodtruck verkoopt versnaperingen. Nog meer waterpret? De Middellandse Zee met stranden zoals La Malvarossa, El Cabañal en Patacona liggen op 5 wandelminuten van de haven.

 

 

Koop een typische abanico (waaier), made in València

Abanicos, de traditionele waaiers, horen bij Spanje en het dagelijkse leven in de zomermaanden. Nog altijd het accessoire om een verkoelend windje te creëren waar je ook bent. Wat niet veel mensen weten is dat València de belangrijkste producent is in Spanje van ambachtelijk gemaakte waaiers. Echte, met de hand beschilderde Valenciaanse abanicos koop je bij de familiebedrijven Abanicos Carbonell in de wijk Ruzafa en Abanicos Vibenca op Plaza de Lope de Vega in het historische centrum.

Dit zijn de hotspots van Valencia

Download nu nog meer tips over Valencia. Alleen vandaag gratis te downloaden!

Houd een siësta in de schaduw in het nieuwe Parque Central

València is een groene stad met fraaie parken, tuinen en Spaanse patio’s voor de nodige schaduw. Het nieuwste stadspark is Parque Central. Een strak uitziend groen en bloemrijk terrein van 110.000 m2 bedacht door landschapsarchitect Kathryn Gustafson die ook het Amsterdamse Westergasfabriekterrein vorm gaf. Dit Central Park van València nodigt uit voor een siësta, om af te koelen onder palmbomen en actief bezig te zijn. Kinderen vermaken zich op een grote glijbaan, er is een parfumtuin voor blinde mensen en binnenkort opent een bibliotheek haar deuren. Te vinden achter het CS van València, Estación del Norte.

 

 

Zie een cultfilm (originele versie) bij openluchtbioscoop Filmoteca d’Estiu

Als de zon is ondergegaan, zet dan koers naar de tuinen bij het concertgebouw Palau de la Música voor de openluchtbioscoop Filmoteca d’Estiu (filmbibliotheek van de zomer). Van 2 tot en met 29 augustus staan iedere avond om 22.30 uur – behalve woensdag – cult- en actuele films geprogrammeerd. In V.O.S., de originele versie mét ondertiteling. Verheug je op onder meer Blade Runner (met Rutger Hauer), Taxi Driver en Bohemian Rhapsody. Voor een ander verkoelend uitje zorgen de Noches del Oceanogràfic, avonden in het zeeaquarium inclusief dolfijnenshow om 22.30 uur met de Stad van Kunst en Wetenschap als decor.

Koel af met een plaatselijke bui bij het IVAM

Regen valt er nauwelijks tijdens de Valènciaanse zomers. Dit jaar is dat anders. Niet vanwege de klimaatverandering, maar de kunstinstallatie ‘Bajo la Nube de Verano’ bij het IVAM, museum voor moderne kunst, zorgt voor een koele neveldeken. Dit project van de architecten van Grupo Aranea is te zien en te voelen tot en met 8 september. Andere verfrissende opties voor exposities (met airco): die van de op en top Spaanse schilder Julio Romero de Torres in La Fundación Bancaja en de multimediatentoonstellling over Vincent van Gogh, Van Gogh Alive.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.