Dit is het muziekprogramma van Nacht van Ontdekkingen in Leiden

Tijdens de Nacht van Ontdekkingen op zaterdag 21 september staat de binnenstad van Leiden niet alleen bol van kunst en wetenschap maar ook van live muziek. Op de laatste zomeravond van 2019 zullen op idyllische plekken als de Hortus botanicus en het Pieterskerkplein Paul de Munnik, Lucky Fonz III, Mike Boddé, Nana Adjoa, Janna Lagerström, Pieter de Graaf en de up coming band Faradays optreden.

Een avond lang kunnen festivalbezoekers tussen de meer dan honderd lezingen en acts door genieten van een uiteenlopend muzikaal aanbod.

Indie-rock, nederpop, jazz, chansons, klassiek: een bonte mix aan muziekstijlen en artiesten komt samen tijdens de Nacht van Ontdekkingen. Met een gemeenschappelijke deler: of het nu de liedjes van Paul de Munnik of Lucky Fonz III zijn, het pianospel van Mike Boddé of Pieter de Graaf, allen bieden ze een intiem programma waar festivalbezoekers letterlijk bovenop kunnen zitten.

 

 

Ontdek een wereld aan wetenschap

Ook onder de wetenschappers komen dit jaar veel bekende namen voor. Biograaf en Leidenaar Onno Blom spreekt over zijn nieuwe biografie van de jonge Rembrandt (de meester van het licht en donker), universiteitshistoricus Willem Otterspeer neemt zijn luisteraars mee naar de donkere dagen van de Leidse Universiteit in oorlogstijd, Büch-biografe Eva Rovers weet alles van de donkere kant van cabaretiers die meededen aan het Leids Cabaret Festival, de expert op het gebied van onze koloniale geschiedenis Karwan Fatah-Black doet mee aan een talkshow over diversiteit, media- en cultuurwetenschapper Dan Hassler-Forest ziet een relatie tussen sciencefiction en een lichter toekomstbeeld, bioloog Aaf Verkade neemt ons mee op excursie langs donkere grachten en met natuurkundigen Rolf Hut en Ivo van Vulpen kunnen festivalbezoekers hun eigen muurformuleprojector bouwen.

 

 

Ticketverkoop van start

Tickets voor de Nacht van Ontdekkingen zijn vanaf vandaag online te koop via de website nachtvanontdekkingen.nl. Tickets voor het Leidse kennis en cultuurfestival kosten €17,50, studenten betalen €12,50 (ex servicekosten).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.