Must-do’s deze zomer in Stubai, Tirol

Zoals al 30 jaar het geval is, is het laatste weekend in juli in Stubai gereserveerd voor de Schlickeralmlauf. Op 27 en 28 juli komen hardlopers voor de 31e keer samen in Telfes in de Stubai Vallei voor de race naar Kreuzjoch. Verder heropent het, in augustus 2017 beschadigde, platform van de Grawa waterval deze zomer en bereiden Stubai’s beste chefs speciale variaties van het traditionele “Schmarren” en andere regionale specialiteiten tijdens het Stubai Kaiserschmarren Festival. Genoeg te beleven dus in het Oostenrijkse Stubai!

Uniek hardloopevenement

De afgelopen 30 jaar komen doorgewinterde berglopers en de meest ambitieuze jonge lopers al samen in Telfes in de Stubai Valei voor de Schlickeralmlauf. De race naar Kreuzjoch in het Schlick 2000 wandelcentrum is nog steeds één van de meest bekende routes in de bergloopwereld. Het pad heeft in de tussentijd wel wat kleine aanpassingen, uitbreidingen en verbeteringen ondergaan. Op 27 en 28 juli van dit jaar vindt het evenement weer plaats. Op zaterdag 27 juli begint de Schlickeralmlauf met een kinderrace, dat gevolgd wordt door een sponsorloop en de gevarieerde Telfer Wiesen Run. Tijdens de hoofdcompetitie op zondag strijden de snelste mannen en vrouwen, op twee verschillende lange afstanden, om bekroond te worden tot de Tiroolse bergloopkampioen.

 

 

Perfect uitzicht op de Grawa waterval

Deze zomer heropent ook het platform van de Grawa waterval. De Grawa waterval ligt aan de WildeWasserWeg, die in augustus 2017 ernstig beschadigd was door een hevige storm. Het platform van de waterval was dusdanig beschadigd dat deze volledig gerenoveerd moest worden. In het begin van 2018 is begonnen met de restauratie en op 7 juli 2019 worden het platform en het Grawa Observatorium officieel geopend. Het observatorium dient als een balustrade om het gletsjerwater af te remmen en beschikt over een open ruimte waar bezoekers foto’s kunnen maken. Het observatorium is volledig barrièrevrij, dus ideaal voor bezoekers in een rolstoel of met een kinderwagen.

 

 

Onmisbaar voor de echte foodies

Op 5 oktober 2019 vind het jaarlijkse Kaiserschmarren Festival plaats in Stubai. Op deze dag bereiden de beste koks van Stubai allerlei verschillende soorten Kaiserschmarren – een soort van gekarameliseerde pannenkoeken geserveerd met pruimencompote. Daarnaast worden ook andere specialiteiten uit Stubai geserveerd. Deze dag gaat samen met traditionele muzikale voorstellingen van lokale artiesten. De BIG Family Stubai Club vermaakt tijdens het festival de kinderen met leuke activiteiten.

Neem contact op met Verkeersbureau Oostenrijk

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met Austria.info. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Oostenrijk ontvangen*

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.