Dit zijn nieuwe inzichten van vakantie vierend Nederland en andere Europeanen

De Thomas Cook Group heeft grootschalig onderzoek gedaan in 9 Europese landen (totaal 32.500 respondenten). Uit deze enquête, waar ca. 1500 Nederlandse Neckermann klanten aan hebben deelgenomen, komen interessante reistrends naar voren die de blik op vakantie vieren vernieuwen. Wat niet nieuw is: we houden van de zon (maar wel tegen een mooie prijs). De hoogste prioriteit voor de vakantiegangers, zelfs belangrijker nog dan de prijs, is nog steeds het weer. Met 71% prijkt ‘goed weer’ tijdens de vakantie het hoogst op het vakantiewensenlijstje.

Het nieuwe vakantie vieren

De manier van reizen verandert en daardoor is het juist extra belangrijk dat we blijven onderzoeken waar de vakantieganger naar op zoek is.. Het onderzoek geeft inzicht in waar de reiziger naar op zoek is, maar ook wat hij/zij van een reisorganisatie, verwacht. In het onderzoek is o.a. dieper ingegaan op ‘food’ trends, duurzaamheid, pakketreisvakanties en wat daarin veranderd is in de afgelopen jaren.

 

 

You’re hot

In bijgevoegde infographic is duidelijk te zien wat tegenwoordig ‘hot’ is, en wat ‘not’. Even ertussenuit wordt steeds populairder en dan niet alleen naar de bekende steden maar ook een paar dagen aan het strand wordt steeds vaker gedaan. Het is steeds belangrijker om vis en vegetarische maaltijden in het hotel aan te bieden; in vergelijking met vijf jaar geleden eten bijvoorbeeld 22,2% meer Nederlanders vaker vegetarisch en zelfs 40% eet meer vis. Een ander opvallend resultaat uit het onderzoek, is dat reizigers steeds meer behoefte hebben aan contact met de lokale gemeenschap. Dit kan in de vorm van lokale gerechten of door op pad te gaan met een lokale excursie: 37,5% doet nu eerder een excursie die positief bijdraagt aan de lokale economie dan tien jaar geleden. Reïncarnatie van de pakketreis, we zijn klaar met de traditionele pakketreis. Meer vrijheid en flexibiliteit in het samenstellen van de eigen vakantie is een must en daarin willen we alles zelf bepalen.

 

 

Then you’re cold

Daar tegenover staan een aantal fenomenen die juist in populariteit hebben ingeleverd. Op vakantie gaan om alleen maar bruin te worden, hebben we ver achter ons gelaten. Ook zijn de plastic rietjes, wegwerpbekers en overig wegwerpplastic verleden tijd. En opvallend genoeg is het uit met de vakantieliefde, 65% van de Europese millennials is niet geïnteresseerd in een vakantieliefde. De Dirty Dancing times are over!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.