Epirus, een nieuwe Griekse bestemming het hele jaar door

Griekenland staat bekend als een zomervakantiebestemming, maar er zijn een aantal gebieden zoals Epirus die veel verschillende soorten vakanties bieden. Parga voor ontspanning aan zee, Ioannina voor een alternatieve stedentrip en Zagoria voor wandel en actieve vakanties.


Parga en Syvota worden steeds populairder bestemming voor zomervakanties

Het schilderachtige stadje Parga heeft veel unieke stranden met kristalhelder water met volop keuze aan activiteiten. Het is daarnaast de ideale bestemming voor natuurliefhebbers: een weelderige vegetatie en prachtige landschappen. 
Zo rijk aan natuur is ook het stadje Syvota.
 Syvota, bevindt zich ook op het vasteland van west Griekenland in de streek Epirus, 28 km ten noorden van Parga. Syvota is vanouds een populaire vakantiebestemming voor de Grieken die de laatste jaren ontdekt is door de buitenlandse toeristen. Vroeger  was Syvota niets meer dan een klein vissersdopje. Tegenwoordig is het drukker, al is het in vergelijking met grote toeristische steden nog steeds een rustig plekje.


 

 

Maar wist je dat je de échte verrassingen van Griekenland op het vasteland vindt? En zeker wanneer je naar het noorden reist. Daar vind je hoge bergen, diepe kloven en schitterende oude bergdorpjes. Maak kennis met de regio Ioannina in het noordwesten van Griekenland, een regio die je compleet zal verrassen!  Deze geweldige natuurgebied kunt je gemakkelijk combineren met een vakantie op Parga of Syvota want de afstanden zijn via de nieuwe egnatia weg veel korter geworden. Binnen een uur reist u van Sivota naar haartje Ioannina.


 

 

Ioannina is dé verrassing van het Griekse vasteland

Er wordt wel vaker gezegd dat een stad álles heeft, maar in geval van Ioannina is dat ook echt zo. In de stad vind dynamiek, historie en gezelligheid, maar binnen een uur rijden ben je midden in de natuur en sta je oog in oog met een van de diepste kloven op aarde. De stad Ioannina is een echte studentenstad en dat betekent dat dynamiek, gezelligheid en ontspanning. Maar Ioannina ademt ook historie: de geschiedenis gaat heel ver terug. Het oude centrum van de stad wordt omgeven door een stadsmuur. Duik de smalle straatjes van het kasteel in, want daar zie je pas echt goed hoe mooi deze stad is. De stad ligt namelijk aan een meer: Lake Pamvotis. Rondom lopen prachtige wandel- en fietspaden en ’s zomers wordt er volop geroeid op het meer. Midden in Lake Pamvotis ligt een eilandje; het wordt het eilandje zonder naam genoemd.

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 


Metsovo: voor sportievelingen

Het bergdorpje Metsovo ligt op 50 minuten rijden van Ioannina. Metsovo is een charmant stadje en de perfecte bestemming voor sportievelingen. Je kunt er schitterende wandelingen maken, fietsen rondom een prachtig stuwmeer en de lekkerste wijnen van Griekenland proeven. 


Actie in Nationaal Park Tzoumerka

Dit berggebied is zo mooi en veelzijdig dat je je er geen seconde gaat vervelen. Je vindt er eeuwenoude bergdorpjes, de ene nog mooier dan de andere. Kalarites en Sirako zijn bijzonder. Tussen deze twee dorpjes ligt overigens ook een heel mooi wandelpad. En neem ook een kijkje bij de Moni Kipinas. Dit oude klooster ligt compleet verscholen in de bergen. Maar het leukste om te doen in Tzoumerka: ga raften op de rivier Arachthos. Onderweg zul je verrast worden door de schoonheid van de natuur. Hoge overhangende rotsen, watervallen en smalle kloven zullen je raft-avontuur nóg leuker maken.

Het natuurschoon van Zagori

De schoonheid van de natuur in Zagori overtreft alles. Eeuwenoude bergdopjes zijn nog volledig in tact en vormen de perfecte uitvalsbasis om deze regio te ontdekken. Het zal je niet verbazen dat natuurliefhebbers van over de hele wereld naar deze plek komen. De Vikos kloof is het hoogtepunt in de bergen van Zagori. Deze kloof is maar liefst meer dan 900 meter diep en op het smalste punt slechts één meter breed. Het is een meesterwerk der natuur. 

Op een vakantie kunt u combineren de turquoise water van de ionische zee met de diepgroen van de Pindus gebergte.

Neem contact op met Verkeersbureau Griekenland

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.