Koel af in stijl in een van deze opvallende zwembaden

Of je nu een beetje bij wilt bruinen terwijl je aan een cocktail nipt, of met de kinderen rond wilt plonzen in het water, een geweldig zwembad kan het hoogtepunt van je vakantie zijn. Maar liefst 45% van de Nederlandse reizigers zegt dat de aanwezigheid van een zwembad superbelangrijk is voor een aangenaam verblijf.* Met die informatie in gedachten dook Booking.com in zijn aanbod van meer dan 28 miljoen listings in ruim 150.000 bestemmingen wereldwijd op zoek naar vijf fantastische accommodaties met bijzondere zwembaden.

Van een zwembad in de vorm van een gitaar in Indonesië, tot het grootste tropische zwembad bij onze oosterburen, bij deze ongebruikelijke en mooie baden koel je af in stijl.

Zwembad in de vorm van een gitaar in Nusa Penida, Indonesië

Net ten zuidoosten van Bali ligt het kleine eiland Nusa Penida. Dit verborgen pareltje is volgens Booking.com dé plek waar de goed geïnformeerde reiziger dit jaar naartoe gaat voor een exotische vakantie.** Nadat je de vele Instagram-waardige plekken van het eiland hebt vastgelegd, kun je afkoelen in het unieke gitaarvormige zwembad van Kabeh Jati Garden Villa & Restaurant. Of je nu wilt loungen op het gigantische fretbord of gewoon wilt chillen en een praatje maken in het water, dit zwembad is een geweldige plek om te zonnebaden en te relaxen.

 

 

Yin- en yangbaden in Bad Tatzmannsdorf, Oostenrijk

Waarom zou je tijdens je volgende vakantie genoegen nemen met een simpel rechthoekig zwembad? Probeer eens iets anders! De Yin Yang Thermal Spa bij het Reiters Supreme Hotel Adults Only heeft baden met zoet water, zout water en thermaal water. Ze maken deel uit van een resort van 120 hectare in Bad Tatzmannsdorf, in het oosten van Oostenrijk. Na een koetsrit of een rijles met enkele van de wereldberoemde Lipizzaner paarden, en een schilderachtige rit door de beroemde glooiende heuvels, kun je weer helemaal zen worden in de uniek gevormde thermaalbaden van de accommodatie.

 

 

Zwembad in de vorm van Texas in Houston, VS

Texanen zijn ongelofelijk trots op hun staat. Zo trots zelfs dat het zwembad op het dak van het Marriott Marquis-zwembad in de vorm van Texas wordt omringd door ligstoelen, zodat je optimaal kunt profiteren van die lange, luie, zonnige dagen. Als je genoeg tijd hebt doorgebracht bij het zwembad, kun je de kunstmusea of winkelmogelijkheden verkennen, of een professionele American football-, basketbal- of honkbalwedstrijd bezoeken. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de bruisende en diverse restaurants van de stad. Deze moderne metropolis heeft elk seizoen genoeg te bieden.

Reusachtig zwembad in San Alfonso Del Mar, Chili

Het zwembad bij San Alfonso Del Mar is ongewoon en ongeëvenaard in grootte. Het is het grootste openluchtzwembad ter wereld (ongeveer 20 keer zo groot als een olympisch zwembad). Dit indrukwekkende zwembad, gebouwd langs de prachtige Chileense kust, biedt gasten de mogelijkheid om in een van de kleine zeilboten en kano’s van het zwembad van de ene kant naar de andere te varen. De badplaats Algarrobo is een geweldige vakantiebestemming voor reizigers die lange zandstranden willen combineren met dennenbossen vol wandelroutes.

Grootste tropische zwembad ter wereld, Krausnick-Groß Wasserburg, Duitsland

Wie had gedacht dat het grootste tropische zwembad ter wereld zich zo dicht bij Nederland zou bevinden? Op ongeveer 60 kilometer van Berlijn ligt Tropical Islands, een enorme vrijstaande koepel met daarin een overdekt regenwoud, een spa, een strand, echte palmbomen en natuurlijke waterglijbanen. En zoals het hoort in een tropisch paradijs, kun je zelfs in een tent op het strand overnachten. Voor wie wat meer luxe wil, zijn er ook vakantiehuisjes beschikbaar in de koepel.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.