Festivals op Griekse eilanden Aegina, Samothraki & Amorgos

Tijdens de zomer worden veel en verschillende festivals in Griekenland georganiseerd op allerlei bestemmingen. Sommigen van hen zijn al bekend, zoals het Athens & Epidaurus Festival, dat plaatsvindt in de oude Griekse theaters, maar ook andere die regelmatig worden georganiseerd de laatste jaren, zoals het duikfestival van Kalymnos. Hierbij geven we je een aantal ideeën om een mooie combinatie van een zomervakantie met een evenement.

Het Aegina Fistiki Festival vindt plaats op het prachtige eiland Aegina, op slechts 40 minuten afstand vanaf de haven van Pireaus in Athene. Aegina ligt aan de Argosaronische golf, het eiland wordt niet overspoeld door toerisme en je kan hier nog in het authentieke Griekse eilandleven onder dompelen. Zo tref je er niet alleen mooie statige gebouwen aan, maar ook de prachtige tempel van Aphaia in het midden van het eiland en wat door sommigen ‘de Akropolis van Aegina’ wordt genoemd.

Een perfecte mix van cultuur en ontspanning in combinatie met het Aegina Fistiki (Pistachio) Festival, dat jaarlijks half september aan het einde van het oogstseizoen wordt georganiseerd. Dit festival wordt gehouden vanaf 2008 en blijft menigten brengen tot zijn vierdaagse feest. Bezoekers kunnen genieten van seminars, creatieve activiteiten, concerten en er zijn altijd workshops en andere evenementen voor kinderen om te verkennen. Natuurlijk mag je het hoofdevenement niet missen – het proeven van de pistachenoten!

 

 

Het eiland Samothraki staat bekend om zijn mystieke atmosfeer. Er ligt in het noord- oostelijke deel van de Egeïsche zee, minder dan 2 uur bij Alexandroupolis. De natuur van Samothraki is een combinatie van bergen, groen, meren en watervallen, maar ook prachtige stranden. Samothraki is bekend geworden door het Nike -beeld dat is een van de topattracties in het Louvre in Parijs.

Het Aurora Festival van Samothraki vindt dit jaar 23 – 29 augustus plaats in het meest mystieke centrum van de oudheid, het Heiligdom van de Grote Goden! U kunt kennis maken met de kosmische geheimen van het heilige eiland, waar imposante bergen, kristalheldere zee, dichte bossen en oude tempels een fascinerend decor vormen voor de viering van de wonderen van de muziek en art. Het publiek kan genieten van meer dan 120 prominente kunstenaars uit Griekenland en de rest van de wereld. De concerten zijn geïnspireerd door de elementen van de natuur. Dit jaar kunt u ook de “Tempel van de Gnosis” bezoeken tijdens een evenement dat de heilige relatie tussen mens en natuur onderzoekt. Bezoek de webpagina van het festival om uw tickets en / of uw accommodatie te boeken, www.aurorafestival.gr.

 

 

Amorgos, een ruig eiland in de Cycladen, is een zeer vriendelijk en onbedorven eiland. Chora, is een ongerept stadje met witte kubushuizen, mooie kerken en een heleboel oude windmolens. Het is een rustige plaats met smalle steegjes, pleinen met bomen en een paar kleine taverna’s. De belangrijkste toeristische attractie van het eiland is het klooster van Chozoviotissa. Dit klooster lijkt tegen de bergen aan vastgeplakt te zitten. De dichtstbijzijnde luchthaven is te vinden in Santorini, vanaf daar kan je de veerboot naar Amorgos nemen. Je kan ook vanuit Athene naar Amorgos reizen, via de haven van Piraeus.

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Het Amorgos International Short Film Festival is een vierdaags evenement dat georganiseerd wordt vanaf 2010 tijdens het Internationale Congres van Cultuur en Toerisme YPERIA en wordt sindsdien gehouden op jaarbasis, en presenteert ongeveer 100 nieuwe films. Elk jaar worden de beste keuzes van documentaires en reisfilms toegekend die bijdragen aan de ontwikkeling van binnenlands en buitenlands toerisme en de implementatie van groene praktijken. Het Festival zal worden gehouden van 31 oktober tot 5 november 2019 als onderdeel van de 17e Internationale Yperia Conferentie over Cultuur en Toerisme met de titel “Gastronomie – Cultuur en Toerisme” www.yperia.gr

Voor meer informatie over de festivals kijk op www.visitgreece.gr/en/culture/events/summer_festivals

Neem contact op met Verkeersbureau Griekenland

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.