De 5 stress remmende natuurreservaten van La Palma

In Nederland kampen steeds meer mensen met stressklachten. Een aandoening die, als je er niets aan doet, voor serieuze gezondheidsproblemen kan zorgen. Wist je dat een verblijf in de natuur wonderen kan doen als stressremmer? Zoals bijvoorbeeld tijdens een verblijf op het groene La Palma, middenin de prachtige natuur: een injectie waardoor je je op geestelijk en lichamelijk vlak beter gaat voelen. Wij zetten de vijf mooiste, stress remmende natuurreservaten van La Isla Verde daarom voor je op een rij.

Op het Canarische eiland La Palma is de natuur overweldigend mooi . Het is een plek waar je de stilte er als het ware kunt horen. De lokale, uitzonderlijke natuurpracht is ook de UNESCO opgevallen: niet voor niets kreeg La Palma in 2002 het label World Biosphere Reserve opgespeld. De 19 erkende natuurreservaten beslaan 35% van de oppervlakte van het eiland. Het landschap oogt spectaculair, met zwarte zandstranden, grillige lavagesteenten en eeuwenoude kraters die de vulkanische activiteit verraden.

 

 

La Palma is het een plek die ieder voor zich op zijn of haar eigen tempo kan beleven en bewonderen: rustig en recreatief langs ongelofelijk mooie wandelpaden, of uitdagend, tot hoog op de kraterwanden of op de klippen langs de oceaan. Op het eiland voel je je gezond, wordt stress weggenomen en laad je je batterij op tijdens een boottrip, een mountainbiketocht, een duik in het kristalheldere water, een paraglidevlucht of een excursie te paard. Er is een La Palma-medicijn voor elke vakantieganger.

Wil je stressvrij terugkeren uit je vakantie? Dan moet je één van deze vijf natuurreservaten zeker bezoeken:

1. Salinas de Fuencaliente

Deze plek is bij wetenschappers vooral bekend van het nesten van trekvogels, maar ook als vakantieganger kun je hier heel wat komen ontdekken. Het contrast tussen de witte zoutvlaktes, zwarte gestolde lava en het intens blauw van de Atlantische Oceaan vormen een bijzonder schouwspel van contrasten. Het is de ideale plek om de zonsondergang en de heldere sterrenhemel van La Palma te bewonderen.

 

 

2. La Caldera de Taburiente Nationaal Park

Hier bewonder je het landschap vanaf het uitzichtpunt Los Brecitos. Het zien van de Cascade de Colores, een spectaculair spel van water dat door het zonlicht van kleur verandert, is adembenemend mooi en een echte must-do als je tot rust wilt komen. In dit park kun je ook de ‘Kloof Der Doodsangst’ bewandelen; een uur steil naar beneden. Daarna beloon je jezelf met een verfrissende duik in de rivier.

Inspirerende & betrouwbare informatie over vakantieland Spanje

We hebben de 5 beste tips en inspiratie blogs over Spanje voor jouw verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Spanje tips te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

 

3. Teneguia Volcanos Natural Monument

Je valt gegarandeerd stil bij het zien van het bizarre landschap dat werd gevormd door vulkaanuitbarstingen in 1671 en 1971. Zij die de uitdaging aangaan en helemaal wandelen tot aan de top, worden beloond met een prachtig uitzicht over de oceaan.

4. Nieves Natural Park

Het Nieves Natural Park is een paradijs voor liefhebbers van vogels en planten, maar ook avontuurlijk voor klimmers, met spannende afdalingen in een bosrijke omgeving. Een uitstekende omgeving voor wandelaars die niet bang zijn voor een uitdaging.

5. Het Cumbre Vieja Natuurpark

Op deze plek kom je helemaal tot rust. Perfect voor wandelliefhebbers die graag een afwisselende hiketocht maken, door bossen en over lavavelden, en voor diegene die houdt van kamperen middenin de overweldigende natuur van La Palma.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.