7 tips voor een relaxte vliegvakantie met kleine kinderen

Op vakantie met het gezin is een feest. En als de kinderen nog niet op school zitten, zijn ouders vrij om te gaan wanneer en waarheen ze willen. Toch schrikt een vliegreis soms een beetje af. Niet nodig, weet Chitra Stern, oprichtster van Martinhal Family Hotels & Resorts en moeder van vier kinderen.

Ook haar gasten vliegen van over de hele wereld naar Portugal om met hun familie vakantie te vieren. Beiden weten ze dat een goede voorbereiding dan het halve werk is. 7 tips voor een vliegende start van een relaxte familievakantie.

Relax & take it easy

Het klinkt als een open deur, maar een relaxte ouder zorgt voor relaxte kinderen. Althans, het helpt als de ouders goed voorbereid zijn en de tijd nemen voor de reis.

 

Lees ook dit artikel: Kindvriendelijk kamperen

 

Tip 1: bereid niet alleen jezelf maar ook je kind voor op de reis. Waar gaan jullie naar toe? En hoe? Filmpjes, foto’s en leuke verhalen zorgen gegarandeerd voor enthousiasme.

 

 

Tip 2: vertrek eerder dan je normaal zou doen om haasten om het vliegveld te voorkomen. Let er bij het boeken van de reis op dat de transfer naar het hotel of accommodatie niet te lang is voor de kinderen, of dat je op reis gaat in het ‘slaapritme’ van de kleintjes.

Handige handbagage

Handbagage in combinatie met een actieve peuter of een baby die gedragen moet worden gaan niet zo gemakkelijk samen. Tip 3: Chitra Stern: “Pak je handbagage zo in dat je alles gemakkelijk terug kunt vinden. En rol je kleding op in plaats van het op te vouwen. Je zal versteld staan van de ruimte die het bespaart!” Een draagdoek om je baby te dragen is altijd een goed idee. Op het vliegveld maar ook op de plaats van bestemming. Kies je voor een citytrip naar Lissabon, dan is de draagdoek ook ter plaatse een must-have. Bij Martinhal Chiado is een baby carrier kosteloos te reserveren bij een verblijf.

Spelen & snacken

Tip 4: Zorg voor genoeg afleiding en gezonde snacks voor onderweg. Eenvoudige speeltjes of spelletjes zijn een goed tijdverdrijf, maar ook kleine hapjes zorgen voor een fijne break tussendoor. Door stukjes fruit, groente, crackers, koekjes, rozijntjes enzovoort in een handige box mee te nemen, kun je de kinderen tijdens de reis meerdere keren verrassen met iets lekkers. Chitra Stern: “Kleine snacks zijn echt onmisbaar. Zorg ervoor dat je na de security check wat biscuits en water koopt en neem een lege plastic zak mee voor het afval.”

Babyconciërge

Tip 5 – Chitra Stern: “Als je op vakantie gaat bij Martinhal, bekijk dan voor vertrek alvast welke services de baby conciërge biedt: van flessenwarmers tot babybadjes en buggy’s. Ook bij O Mercado (kleine supermarkt met verse producten) is van alles te koop. Je hoeft veel minder mee te nemen dan je zou denken!”

Plek in het vliegtuig

Reizen is leuk en spannend maar kan ook vermoeiend zijn. En voor kleine reisgenoten is het soms lastig om makkelijk in slaap te komen. Tip 6: Een speciale plek in het vliegtuig inclusief babybedje (hangmatje) biedt uitkomst. Ook zijn er speciale kinderkoffers op de markt waarmee je de vliegtuigstoel in een handomdraai omtovert tot bedje. Bij aankomst op het vliegveld is een taxi inclusief kinderzitje een must voor een ontspannen transfer naar het hotel. Bij Martinhal Family Hotels & Resorts zijn deze transfers standaard voorzien van een kids proof stoeltje; ideaal om onderweg nog wat extra slaap mee te pikken.

Tip 7 : Jetlag proof

Chitra Stern: “Een verre reis voor de boeg? Zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengt wanneer je bent aangekomen op de plaats van bestemming. Het is de truc om de kinderen dan tegen de (lokale) avond pas naar bed te brengen. Een powernap overdag kan hun biologische klok flink in de war schoppen en dit maakt het lastiger om over de jetlag heen te komen.”

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.