Leer een vreemde taal in een populair voetballand

Ben jij een voetballiefhebber? En wil je een vreemde taal leren in het buitenland? Dan is een taalcursus in Engeland, Frankrijk of Spanje echt iets voor jou. Zo kun je een andere taal leren terwijl je in het weekend een wedstrijd van jouw favoriete voetbalclub bezoekt. Of dat nu FC Barcelona, Tottenham Hotspur of Paris Saint-Germain is.

Studeren in het buitenland geeft je namelijk de mogelijkheid om de juiste balans tussen taal, cultuur en vrijetijdsbesteding te vinden – onderdompeling in de cultuur waar de taal door moedertaalsprekers gesproken wordt, is een effectieve manier om snel en gemakkelijk een vreemde taal te leren.

Gol, gol, gol!

Barcelona is een stad die veel te bieden heeft, van heerlijke tapas tot de architectuur van Gaudi. Bezoek in de wijk Eixample talloze winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden en combineer een taalcursus Spaans met bijvoorbeeld een stadion- en museumtour in Camp Nou. Of koop een kaartje voor een wedstrijd van FC Barcelona en juich de voetballer Lionel Messi toe met de welbekende Catalaanse passie voor voetbal. “Gol, gol, gol!”

Zo breng je jouw talenkennis meteen in de praktijk, in gesprek met andere voetbalsupporters of internationale medestudenten op een van onze scholen. Ben jij echter een fan van de Koninklijke? Van Real Madrid? En wil jij liever in Madrid de Spaanse taal leren, dan besluit je gewoon om naar Madrid te vertrekken, want ook in de hoofstad van Spanje zijn vele taalscholen gevestigd. Bekijk alle mogelijkheden om Spaans te leren in Spanje, Barcelona of Madrid.

 

Lees ook dit artikel: De 8 beste tapasbars in Barcelona

 

Kick and rush

Houd jij liever van kick and rush? Van een portie fish and chips tijdens een voetbalwedstrijd? Volg dan een Engelse taalcursus in London en bezoek een van de vele voetbalclubs of bekijk een voetbal voorbeschouwing. Of je nu kiest voor de topteams zoals Chelsea, Arsenal of Tottenham Hotspur, of meer gecharmeerd bent van underdogs als Westham United of Queens Park Rangers – er is voor iedere voetbalfan wat wils.

Daarbij is Londen natuurlijk een wereldstad. Onze scholen zijn centraal gelegen en fungeren als uitvalbasis voor excursies en andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd bezoeken. Omdat er meerdere talen worden gesproken in Londen – naast de officiele taal Engels – kom je wellicht ook nog in de gelegenheid om aan je Frans of Duits te werken. Je weet nooit waar je je talenkennis in de praktijk kunt brengen, of dat nou op de tribune is, bij een food market of in de metro, Londen is een stad met internationale allure. Bekijk de mogelijkheid om een cursus Engels te volgen in het buitenland.

Allez PSG

Parijs staat voornamelijk bekend als de stad van liefde en romantiek. Maar ook de Parijse voetbalclub Paris Saint Germain, ook wel afgekort ‘PSG’ genoemd, trekt jaarlijks miljoenen voetballiefhebbers. Met wereldsterren als Kylian Mbappé behoort de voetbalclub elk seizoen tot de mogelijke winnaars van de nationale Ligue 1 en Champions League.

Of je nu een seizoenskaart koopt of slechts één kaartje voor een wedstrijd in het stadion Parc des Princes – als je besluit om met EF een Franse taalcursus te volgen in Parijs kun je alle kanten op. Kies voor een cursus van minimaal 2 weken of neem een tussenjaar en verblijf een jaar lang in één van de meest historische steden van Europa.

 

 

Ben jij geen stadsmens, maar wil je wel Frans leren en naar het stadion? Dan vertrek je gewoon naar Nice. Ook daar leer je vloeiend Frans spreken binnen no time, lig je op het strand met je medestudenten, of bezoek je een wedstrijd van de plaatselijke voetbalclub OGC Nice, die ook in de Franse Ligue 1 actief zijn. Bekijk wat het beste bij jou past en plan een taalcursus in het buitenland.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.