Beleefbus Kerkrade gaat vierde seizoen in

Ook deze zomer rijdt de Beleefbus weer langs de vele toeristische trekkers en bezienswaardigheden in Kerkrade. Van 3 juli tot en met 30 oktober 2019 kunnen bezoekers iedere woensdag en zondag de mooiste plekjes van de stad bewonderen tijdens de 2,5 uur durende rondrit mét gids. Toeristen en inwoners uit de regio worden geïnformeerd over het Kerkrade van vroeger en nu. Anekdotes, weetjes en persoonlijke verhalen maken de rit tot een beleving op zich.

Succesformule

“De Beleefbus Kerkrade gaat alweer zijn vierde seizoen in. De afgelopen drie jaar hebben aangetoond dat dit geweldige promotiemiddel een succesformule is”, aldus wethouder Tim Weijers (Toerisme en Stadsmarketing). “We zetten de Beleefbus dan ook voor het vierde jaar op rij in, maar hebben ook weer iets nieuws te bieden.” Zo krijgen bezoekers op vertoon van hun Beleefbus-ticket korting bij diverse attracties in Kerkrade. Tot het einde van dit jaar profiteren ze van mooie kortingen bij een bezoek aan – onder meer – GaiaZOO, Continium, Spacejump, GlowGolf, Darteldome of een rondleiding bij Abdij Rolduc. Wethouder Weijers: “Na het uitje met de Beleefbus kunnen de bezoekers dus nog maandenlang genieten in onze stad. Zo verbindt de Beleefbus op unieke wijze alle toeristische pareltjes die Kerkrade rijk is en bevordert het combiticket een herhaalbezoek aan de stad.”

 

 

Veel extra’s

Tijdens de rondrit stappen de passagiers twee keer uit. Onder leiding van de gids nemen zij dan (kort) een kijkje bij twee Kerkraadse bezienswaardigheden. De uitstaplocaties wisselen per rondrit en zijn te vinden op de website. Ook ontvangen de bezoekers de folder “Leuke uitjes in Kerkrade”, waarin alle toeristische pareltjes te vinden zijn.

 

 

Opstapplaatsen en tickets

Van 3 juli tot en met 30 oktober a.s. vertrekt de Beleefbus iedere woensdag en zondag om 13.00 uur vanaf de Rodaboulevard (opstapplaats nabij Decathlon). Om 13.15 uur kunnen bezoekers eveneens instappen bij de Rodahal in Kerkrade-Centrum. De halteplaatsen worden duidelijk aangegeven met een speciaal ‘Beleefbus Kerkrade’ bord. De ritprijs voor volwassenen bedraagt drie euro per persoon en voor kinderen is de prijs één euro. Tickets zijn verkrijgbaar via de website en bij de balie van het Visit Zuid-Limburg Servicepunt in HuB Kerkrade (Theaterplein 30). Ook in de bus zijn tickets te koop. Let op: vol is vol! Tickets voor rolstoelgebruikers zijn alleen online te koop, dus niet in de bus. De Beleefbus is helaas niet toegankelijk voor gebruikers van een scootmobiel.

Enthousiaste medewerking

De Beleefbus is een initiatief van gemeente Kerkrade, maar zou niet mogelijk zijn zonder de enthousiaste medewerking van diverse partners, zoals toeristische attracties in Kerkrade, diverse vrijwilligers (gidsen), Visit Zuid-Limburg en de firma Lindetours.

Winactie

Binnenkort start op Facebook een winactie voor gratis tickets. Houd de Facebook-pagina van Beleefbus Kerkrade dus in de gaten!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.