Beleef hartje Kerkrade in 90 minuten

Kerkrade heeft twee nieuwe manieren om het stadshart te beleven: de brochure Stadswandeling Kerkrade én een rondleiding met gids. Beide geven het publiek de kans om op een andere wijze kennis te maken met het veelzijdige centrum van de stad.

Stadswandeling vol variatie

‘Beleef hartje Kerkrade in 90 minuten’, dat is de titel van de nieuwe stadswandeling die de gemeente Kerkrade in samenwerking met VVV Zuid-Limburg heeft ontwikkeld. De 4 kilometer lange route start en eindigt bij het VVV Servicepunt in HuB Kerkrade, waar de brochure gratis verkrijgbaar is. Onderweg geniet de wandelaar van verrassende natuur (Anstelvallei, Stadspark) in combinatie met cultuur (HuB, d’r Joep, Museumplein) en historie (Raadhuis, Kasteel Erenstein, Elisabeth Stift). Op de voorzijde van de folder prijkt Viva la Vida, het vrolijke werk van de Spaanse kunstenaar Juan Ripollès dat de levenslustige toekomst van Kerkrade symboliseert. Wethouder Tim Weijers (Toerisme & stadsmarketing): “We bieden onze inwoners en bezoekers een stadswandeling vol variatie. Onderweg krijgt men een goed beeld van ons totaal vernieuwde centrum, dat de afgelopen jaren een ware metamorfose heeft ondergaan. Aan het einde van de route kunnen de bezoekers in ons gezellige stadshart nagenieten van al het moois dat zij onderweg hebben beleefd.”

 

 

Rondleiding met gids

Een welkome aanvulling op deze brochure Stadswandeling Kerkrade is het idee van Kerkradenaren Toine Ruiters, Moon en Toon Peerboom om rondleidingen met gids te organiseren. “Dergelijke burgerinitiatieven juichen we als gemeente natuurlijk van harte toe,” zegt wethouder Weijers. De rondleidingen vinden iedere laatste zaterdag van de maand plaats in de periode mei tot en met oktober 2019. “Op zaterdag 25 mei gaan we van start,” vertellen de enthousiaste vrijwilligers. “Per toerbeurt fungeren wij drieën als gids. Ons motto is ‘Beloof Kirchroa’, met een knipoog naar de stadsmarketingcampagne Beleef Kerkrade.

 

 

‘Lofe’ is ‘lopen’ in het Kerkraads dialect. Al lopend en vertellend laten we de mensen graag nader kennismaken met het centrum van onze mooie stad.” De rondleiding start iedere laatste zaterdag van de maand om 11.00 uur vanaf de receptie van Continium discovery center (Museumplein 2). Deelname is uitsluitend mogelijk door vooraf een ticket te kopen via het online ticketsysteem van VVV Zuid-Limburg. Tickets kosten 3 euro per persoon. De opbrengst is bestemd voor een goed doel, dat de initiatiefnemers later dit jaar bekend zullen maken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.