Doe mee aan de UTMB looprace in Oman in november

Voortbouwend op het zeer succesvolle evenement in 2018 is de tweede editie van de OMAN by UTMB®, ultra trail Mont-Blanc, bekendgemaakt. Dankzij de verschillende afstanden zal deze editie veel enthousiaste lopers trekken met veel ervaring. De buitengewone 130 kilometer bergrace, die door National Geographic beschreven is als “’s werelds zwaarste avontuurlijke race”, keert ook in de 2019 editie terug. Daarnaast zijn er ook races van 50 kilometer en van 170 kilometer.

De baanbrekende race van vorig jaar heeft veel internationale interesse gekregen, waaronder door zeer belangrijke leden van de global trail community. Deze race zorgde ervoor dat de lopers werden ondergedompeld in de prachtige natuur van Oman. Ze gingen door diepe wadi’s, eeuwenoude dorpjes en indruwekkende landschappen in een unieke arabische sfeer. De winnaar van de editie in 2018, Jason Schlarb (VS), beschreef het evenement als “ongeloofelijk uitdagend, technisch en spannend in één”. Hij kwam samen met Diego ‘Zpeedy’ Pazos over de finish.

 

 

OMAN by UTMB® heeft zich hierdoor gelijk kenbaar gemaakt als gewaardeerd lid van de UTMB familie, zo vertelde Michel Poletti, mede bestuurder bij de UTMB®. “De nieuwe races zullen ervoor zorgen dat de OMAN by UTMB® nog aantrekkelijker wordt, voor zowel ervaren als beginnende lopers. Ik geloof erin dat ze hiermee nog meer trail lopers aantrekken om naar Oman te komen voor deze unieke ervaring in indrukwekkende landschappen”.

Verschillende afstanden

De 50 kilometer race, die op 29 november start, richt zich op beginnende lopers, of lopers die nog niet ervaren genoeg zijn om de langere races mee te doen. De race zal zwaar, maar evenredig zijn. De race start en eindigt in Al Hamra, de deelnemers lopen via Al Akhdar, de groene berg, waarbij ze meer dan 2300 meter stijgen.

 

 

De 130 kilometer en de 170 kilometer races in Oman zijn alleen toegankelijk voor lopers met ervaring. De nieuwe route van 170 kilometer stijgt meer dan 3000 meter, en doet de Jebel Shams aan, de hoogste berg van Arabië. De lopers die mee willen doen aan deze races hebben een plaatsing via de International Trail Running Association (ITRA) nodig om mee te doen. Deze races starten beide op 28 november in Birkat Al Mouz.

“Vorig jaar was een groot succes en dat heeft het Sultanaat van Oman op de kaart gezet bij internationale trail lopers” zei David Graham, CEO Oman Sail. “De extra afstanden die dit jaar zijn toegevoegd, maken het evenement aantrekkelijker en we kijken ernaar uit lopers van over de gehele wereld te verwelkomen in november. Het is een inspirerend evenement wat meehelpt aan de bekendwording van Oman als een bestemming voor sportieve toeristen en avonturiers.”

UTMB races

Zoals al de ITRA trail evenementen, levert een deelname aan de OMAN by UTMB® punten op voor de deelname aan de UTMB® Chamonix. Lopers die de 130 kilometer race uitlopen, krijgen 5 ITRA punten, lopers die de 170 kilometer race uitlopen, krijgen 6 ITRA punten en lopers die de 50 kilometer uitlopen krijgen 3 ITRA punten.

Dankzij een nieuw kwalificatiesysteem wat recent is ingevoerd door UTMB® internationaal, kunnen lopers die de 130 kilometer of de 170 kilometer uitlopen gegarandeerd meedoen met de UTMB race in Chamonix in 2020. OMAN by UTMB® is de eerste mogelijkheid voor lopers om punten te verdienen via het nieuwe kwalificatiesysteem voor UTMB® Chamonix in 2020.

De OMAN by UTMB® is van 28 tot en met 30 november 2019. Aanmelden voor de OMAN by UTMB® kan via de website.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.