Ontdek Malawi’s verrassende hoofdstad Lilongwe

De prettige sfeer, de vriendelijke Malawianen en de lokale markten; Malawi’s hoofdstad Lilongwe is perfect om even te ontspannen of cultuur te snuiven voordat je rondreis door dit verrassende Afrikaanse land start. Met een old town en een new town heeft de stad veel te bieden en aan bijzondere accommodaties is ook geen gebrek.

Sinds 1975 is Lilongwe de hoofdstad van The warm heart of Africa, nadat de stad Zomba deze rol had vanaf de onafhankelijkheid van Malawi in 1964. Lilongwe heeft haar naam te danken aan de gelijknamige rivier die door de stad stroomt. De centraal gelegen stad is het politieke centrum van het land. De moderne gebouwen en winkels contrasteren met de oude binnenstad met karakteristieke straten en gezellige markten. Het moderne stadsdeel is het financiële en zakelijke hart met ambassades en het parlementsgebouw. In het oude gedeelte vind je veel restaurants, supermarkten, oude handelsgebouwen en hotels. De alledaagse gastvrijheid van de Malawianen zorgt voor een aangename sfeer op straat.

Lilongwe heeft leuke accommodaties en voor ieder budget. Van boetiekhotels en citylodges tot luxe en zakenhotels. Wij geven je graag meer inspiratie over de veelzijdige verblijfopties:

 

 

Aan de rand van het centrum vind je Latitude 13, een stijlvol en luxe boetiekhotel. Het comfort voor de gast is een belangrijk doel en dat zie je terug in de inrichting en de faciliteiten. Je kunt er heerlijk ontspannen in de spa, je inspannen in de fitnessruimte, een duik nemen in het buitenzwembad of je tegoed doen aan bijzondere gastronomie. Met een kingsize bed, een inloopdouche, natuurlijke kleurtinten en uitzicht op groene omgeving de geniet je hier van een extra comfortabel verblijf.

 

 

In een rustige buitenwijk in het noorden van de stad ligt Heuglin’s Lodge, een woonhuis dat is omgetoverd tot een warme en sfeervolle lodge. Hier kom je helemaal tot rust na een lange reis. Je verblijft in een knusse kamer met eigen badkamer. Zo kun je de dag erna fris en fruitig beginnen aan de verkenning van de stad of je alvast voorbereiden op een enerverende safaritocht. De lodge beschikt over een heuse wildlife bibliotheek, zodat je met een boek in de zon alles kunt lezen over de Afrikaanse diersoorten.

Geef je de voorkeur aan een kleinschalige accommodatie, maar wel met comfort, dan is Burley House een goedgekozen verblijfsoptie. Het hotelletje heeft slechts acht kamers met elk een eigen keuken. De meeste kamers kijken uit op de grote tuin. Gelegen in een rustige woonwijk biedt Burley House een zeer persoonlijke sfeer en is het een prima startpunt om verder het land in te reizen of om Lilongwe te ontdekken.

Midden in het centrum staat het Kiboko Town Hotel. Op loopafstand vind je winkels, supermarkten en een craft market. De kamers zijn ingericht in een aantrekkelijke Afrikaanse stijl en de hemelbedden zijn sierlijk omzoomd door klamboes voor een insectenvrije nacht. In de avonduren kun je na een lange dag nog even relaxen in de sfeervolle buitenlounge. Vanwege de zeer praktische locatie, slechts 16 kilometer van het vliegveld, is het hotel zeer geschikt voor zakelijke reizigers of voor een korte stop in Lilongwe.

Is je bezoek aan Lilongwe puur zakelijk? Dan kun je je hart ophalen in twee top zakenhotels, dichtbij het vliegveld en met een 24-uurs receptie. Het Sunbird hotel staat bekend om zijn internationale keuken en prettige ambiance. Als gast heb je hier de keuze uit drie soorten kamers en de beschikking tot conferentiefaciliteiten. Het tweede hotel, The President Walmont Hotel, is het eerste vijfsterrenhotel in Malawi. Het hotel heeft 130 kamers, een kapsalon, een zakencentrum én een conferentieruimte. Al je zakelijke behoeften worden hier vervult, zodat je uitgerust en wel aan het werk kunt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.