Dit is de populairste vakantiebestemming

Online marketingplatform SEMrush ontdekte dat Nederlanders het meest geïnteresseerd zijn in een vakantie naar Kroatië deze zomer. Over de periode januari t/m mei 2019 werd er gemiddeld ruim 11.000 keer per maand gezocht naar de ‘vakantie Kroatië’ op Google. Vlak achter Kroatië kwam Mallorca (9.260), gevolgd door Turkije (8.660) en Bali (8.520).

Kroatië profiteert van een enorme populariteit doordat de opnamen van de hitserie Game of Thrones er plaatsvonden. Mensen bezoeken het land op de diversie opnamelocaties te bezoeken. Dit heeft recent nog geleid tot het limiteren van het aantal cruiseschepen dat de historische stad Dubrovnik aan mocht doen.

 

 

Onderzoek

SEMrush heeft dit onderzoek uitgevoerd door de top 100 bestemmingen wereldwijd te combineren met populaire zoektermen als ‘tickets’, ‘vliegtickets’ en ‘vakantie’. Vervolgens zijn de Google resultaten op een rijtje gezet en bleek dat Kroatië de lijst aanvoerde in combinatie met de zoekterm vakantie. Hoogste score in combinatie met ‘reizen’ is Amerika met gemiddeld 1640 zoekopdrachten per maand. Hoogste score met ‘vliegtickets’ is Bali (988).

 

 

Voorjaar vs Zomer

De resultaten zijn gemeten over de eerste 5 maanden van dit jaar. Binnen deze periode zien we opvallande fluctuaties. Zo is Mallorca vooral populair in januari met 12.000 zoekopdrachten. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door senioren die in het voorjaar nog even de zon op willen zoeken. Kroatië is dan weer populair in mei met ruim 12.000 zoekopdrachten. Het gaat bij deze zoekopdrachten om een vinden van een bestemming voor de zomer.

Dit zijn de hotspots van Kroatië

Download nu handige tips over Kroatië. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.