Dit is de grootste stijger in populariteit op TripAdvisor in 2019

Volgens data van TripAdvisor, een van ‘s werelds grootste gespecialiseerde reisplatforms, wordt er steeds vaker naar steden of activiteiten in Kroatië gezocht door de bezoekers van het platform. Kroatië staat bovenaan de lijst van landen met de grootste groei in zoekopdracht en populariteit in de eerste vier maanden van dit jaar. De populariteit van Kroatië op TripAdvisor steeg dit jaar met 27 procent. Twee Kroatische steden voeren ook de lijst aan in de categorie steden met de grootste groei. Dubrovnik staat op nummer één met 46 procent populariteitsgroei, gevolgd door Split met een groei van 41 procent.

“Dit zijn uitstekende indicatoren voor het Kroatische toerisme, aangezien we weten dat in april meer dan 280 miljoen reizigers in de wereld belangrijke toeristische informatie zochten via TripAdvisor“, aldus Kristjan Staničić, directeur van het Kroatisch Verkeersbureau in Zagreb.

 

 

Kroatië wordt gevolgd door Slovenië, die een stijging van 22 procent kent in het aantal zoekopdrachten en populariteit. Montenegro steeg met 18 procent en Griekenland en Cyprus met respectievelijk 12 en 11 procent. Wat steden betreft volgde het Spaanse Salou de steden Dubrovnik en Split op met een stijging van 39 procent, gevolgd door Ayia Napa in Cyprus met een groei van 31 procent en Marmaris in Turkije met 29 procent.

 

 

TripAdvisor is beschikbaar in 49 verschillende markten over de hele wereld in 28 talen. Het platform bevat meer dan 760 miljoen commentaren en beoordelingen van reizigers en toeristen over meer dan acht miljoen accommodaties, restaurants, ervaringen, vliegtickets en meer.

Dit zijn de hotspots van Kroatië

Download nu handige tips over Kroatië. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.