Geniet van prachtige kamermuziek door jonge musici op mooie locaties van het Orlando Festival

De 38ste editie van het Orlando Festival – van 8 tot 18 augustus 2019 – zal zoals u gewend bent volledig in het teken staan van prachtige kamermuziek. De tien namiddagconcerten op Rolduc en de elf avondconcerten op diverse schitterende locaties worden verzorgd door 30 gerenommeerde Orlando kamermusici.

Het programma van de 20 extra regioconcerten op dertien mooie plekken, met muziek van o.a. Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Puccini en Ravel, wordt verzorgd door 30 enthousiaste jonge musici uit de Orlando Masterclass: vijf zangeressen (uit België, Frankrijk en Rusland), het vioolduo Enzo Kok en Menno Verloop (Nederland), het Malevitsj Piano Kwartet (Oekraïne/Luxemburg/Engeland/Rusland), het McKenna Strijkkwintet (vijf broers en zussen uit Canada), het Driftwood Trio (drie blazers uit de Verenigde Staten), het Tsjechov Piano Trio (Nederland/Rusland/België) en drie strijkkwartetten: het Eurasia Kwartet (Rusland/Litouwen/Polen), het Viride Kwartet (Nederland) en het Innsæi Kwartet (Engeland).

 

Lees ook dit artikel: Fietsen door de bomen in Limburg

 

Ook dit jaar kunt u de resultaten van het inspirerende leren in de Masterclass van het Orlando Festival meemaken in bijvoorbeeld de Cellebroederskapel in Maastricht, het Glaspaleis Schunck in Heerlen, het Bahnhof in Herzogenrath (Duitsland) en het Salviuskerkje in Limbricht. Een van de nieuwe locaties is de Begijnhofkerk in Sint-Truiden, België. Door de uitzonderlijk mooie akoestiek is de sfeervolle Agnesbegijnhofkerk een uitgelezen plek om concerten te geven. Daarnaast worden er vier avond-regioconcerten georganiseerd op toplocaties zoals: het monumentale Clemenskerkje te Brunssum, de prachtige kapel van het Ursulinenconvent in Eijsden, de indrukwekkende Kopermolen in Vaals en het betoverende Openluchttheater van Valkenburg.

 

 

De getalenteerde jonge beroepsmusici kunt u ook tijdens de Orlando Masterclass gedurende het hele festival op Rolduc meemaken. Zij krijgen dan openbaar toegankelijke lessen van de Orlando musici.

Voor meer informatie over de Masterclass ensembles, de openbare lessen en de programmering van de Orlando concerten en de regioconcerten zie de website van het Orlando Festival.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.