Proef de zomer op 12 kilometer hoogte

Reizigers die in de zomermaanden met Emirates vliegen, worden al voor aankomst op de bestemming verrast met zomerse smaken en ingrediënten in de vernieuwde zomermenu’s. Met jaarlijks meer dan 110 miljoen geserveerde maaltijden zijn de chefs van Emirates constant bezig met het creëren van nieuwe bestemmingsgeïnspireerde menu’s, waarbij verse en seizoensgebonden ingrediënten gebruikt worden. Emirates serveert in de komende twee maanden verschillende seizoensgebonden gerechten op een aantal geselecteerde routes. Geniet van typische zomergerechten – van een heerlijke Eton Mess, aardbeien met room gemixt, tot kheer, de zoete rijstpudding, voor vluchten naar India.

Aardbei en mango in de hoofdrol

First en Business Class reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk of Ierland vliegen, kunnen het klassiek Britse zomerse dessert Eton Mess proeven. Aardbei eclairs, aardbeiencrème delice en een omgekeerde mille-feuille met gepocheerde aardbeien, witte chocoladecrème en basilicum tuille worden ook geserveerd. Reizigers die naar India vliegen in juli kunnen genieten van de tropische smaak van de Alphonso mango. First en Business Class passagiers krijgen een gelaagd taartje van Alphonso mango geserveerd en Economy Class reizigers kunnen een heerlijke Alphonso mango en sago kheer, rijstpudding verwachten. Voor de desserts op deze geselecteerde vluchten in juli worden meer dan 200 kilo aan verse aardbeien en 6000 kilo aan Alphonso mango en mango puree uit India gebruikt.

 

 

Traditionele smaken uit Italië

First en Business Class passagiers die van en naar Italië reizen in augustus kunnen uitkijken naar een voorafje van heirloom tomaten met burrata, een Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room. De burrata wordt dagelijks vers gemaakt in Italië en de Verenigde Arabische Emiraten op traditionele wijze. Deze kaas gaat perfect samen met de zoete en pikante smaak van de heirloom tomaten die in de zomer gerijpt zijn.

 

 

Speciale menu’s

Emirates heeft het hele jaar door speciale menu’s met seizoensgebonden ingrediënten voor wereldwijde evenementen zoals Chinees Nieuwjaar, Ramadan en Pasen. Afgelopen maand introduceerde de luchtvaartmaatschappij gerechten met witte asperges op vluchten naar Duitsland, Nederland en Frankrijk tijdens het Europese oogstseizoen. Wie benieuwd is naar wat er geserveerd wordt tijdens de vlucht kan al van tevoren het menu opzoeken of tijdens de vlucht een kijkje nemen achter de schermen op het voedselkanaal van ice, het entertainmentsysteem van Emirates.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.